Insider Trading: Τι μάθαμε για το Ντυνάν, τον τραπεζίτη που επιστρέφει και την ταχύρυθμη εκπαίδευση στα δάνεια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για το Ντυνάν, τον τραπεζίτη που επιστρέφει και την ταχύρυθμη εκπαίδευση στα δάνεια
Ο “Insider” αποκαλύπτει ποιος θα κόψει την κορδέλα του Ντυνάν, το μεγάλο comeback γνωστού τραπεζίτη και γιατί χρήζουν εκπαίδευσης οι τραπεζοϋπάλληλοι.

Ποιος θα κόψει την κορδέλα του Ντυνάν

Διόλου τυχαίο που η κυβέρνηση ανοίγει ξανά τώρα τον φάκελο «Ερρίκος Ντυνάν». Όπως μου λένε, από τη μία η προεκλογική περίοδος, από την άλλη η πρόταση μομφής κατά Πολάκη, ο Τσίπρας προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. «Αυτό που δεν ξέρουν στην κυβέρνηση είναι αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο. Μάλλον την κορδέλα θα την κόψει ο Μητσοτάκης...» λένε τραπεζικές πηγές.

Η ολική επαναφορά του τραπεζίτη

Μου λένε πως γνωστός τραπεζίτης που έχει υπηρετήσει και σε κομβική θέση στο υπουργείο Οικονομικών την περίοδο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ετοιμάζεται για μεγάλο comeback. Ο εν λόγω τραπεζίτης μετείχε ως ομιλητής στο παγκόσμιο συνέδριο του IFIAR (International Forum of Independent Audit Regulators) που διοργάνωσε η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) την παρελθούσα εβδομάδα στη Ρόδο και όπως με πληροφορούν εντυπωσίασε με τις γνώσεις τους και τον τρόπο που παρουσίασε την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σε panel που μετείχαν και οι Global CEOs των έξι μεγαλύτερων ελεγκτικών εταιρειών (Deloitte, PwC, EY, KPMG, GT, BDO). Ο εν λόγω τραπεζίτης μου λένε πως διατηρεί άριστες σχέσεις με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πως σίγουρα θα αξιοποιηθεί στο επόμενο διάστημα.

Εκπαίδευση στους τραπεζοϋπαλλήλους για να... δίνουν δάνεια

Μια ολόκληρη γενιά υπαλλήλων στις τράπεζες, οι σημερινοί 35άρηδες, δεν ξέρουν τι θα πει χορηγήσεις. Όπως μου λένε, υπάρχουν διευθυντές που δεν έχουν εκταμιεύσει ούτε ένα δάνειο στα λίγα χρόνια που έχουν αναλάβει! Συστημική τράπεζα παραδέχεται ότι πέρασε το προσωπικό των καταστημάτων της από σεμινάρια για να ξεπεράσει τον... φόβο του για τη χορηγήση δανείων και να μην αποτρέπει τους πελάτες!

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider