Σε ισχύ βρίσκεται ο νέος Ποινικός Κώδικας από την 1η Ιουλίου 2019, που προβλέπει πολύ αυστηρές ποινές για την επικίνδυνη οδήγηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το άρθρο 290Α του νέου Ποινικού Κώδικα προβλέπει τιμωρία για τους οδηγούς που μετέχουν σε αυτοσχέδιους αγώνες, που οδηγούν υπό την επήρεια μέθης ή ναρκωτικών ουσιών, που οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα και που οδηγούν όχημα τεχνικά ανασφαλές ή επικίνδυνα φορτωμένο.

Όπως αναφέρεται, έχει ήδη προστεθεί μία τροποποίηση στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα και η οποία θα προβλέπει τιμωρία και για όσους οδηγούν επικίνδυνα επειδή δε βρίσκονται στην κατάλληλη σωματική, ψυχική ή πνευματική κατάσταση.

Μάλιστα, οι ποινές μπορεί να επιβληθούν ακόμα και χωρίς πρόκληση τροχαίου ατυχήματος. Ειδικότερα, ποινή φυλάκισης μέχρι τρία έτη προβλέπεται εάν προέκυψε κίνδυνος για πράγματα ενώ ενός έτους έως πέντε έτη φυλάκιση εάν προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο. Αν η πράξη προκάλεσε θάνατο, επιβάλλεται κάθειρξη 10-15 ετών ενώ για περισσότερους νεκρούς έως και ισόβια.

Πηγή: Reader.gr