Έκτακτο βοήθημα σε συνταξιούχους: Ποιοι θα λάβουν σήμερα το «μπόνους» ποσό και ποιοι την Παρασκευή

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκτακτο βοήθημα σε συνταξιούχους: Ποιοι θα λάβουν σήμερα το «μπόνους» ποσό και ποιοι την Παρασκευή
Oικονομική ενίσχυση θα λάβουν και 3.170 ανασφάλιστοι συνταξιούχοι που πληρώνονται το επίδομα του ΟΠΕΚΑ.

Με εμβόλιμη πληρωμή καταβάλλει σήμερα το απόγευμα τo υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τον e-ΕΦΚΑ τα οφειλόμενα ποσά σε 101.551 περιπτώσεις σημερινών συνταξιούχων, για οφειλές που σχετίζονται με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Μαΐου 2019, την λεγόμενη «13η σύνταξη».

Κατά την ημερομηνία αυτή, οι συντάξεις των συγκεκριμένων περιπτώσεων δεν είχαν απονεμηθεί, δηλαδή ήταν σε πολύχρονη εκκρεμότητα η απονομή τους και, συνεπώς, δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί η έκτακτη ενίσχυσή τους.

Η συνολική πληρωμή των 101.551 περιπτώσεων που λαμβάνουν σήμερα την έκτακτη ενίσχυση είναι 24.509.971 ευρώ.

Επίσης, οικονομική ενίσχυση θα λάβουν και 3.170 περιπτώσεις συνταξιούχων ανασφάλιστων και δικαιούχων του επιδόματος κοινωνικής
αλληλεγγύης υπερήλικων από τον Ο.Π.Ε.Κ.Α. Τα ποσά αυτά θα καταβληθούν μέχρι την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η οριστική απόφαση για το «μπόνους» Χριστουγέννων και σε ποιους θα δοθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δικαιούχοι του μπόνους θα είναι οι υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία (γιατροί και νοσηλευτές), αλλά και οι χαμηλοσυνταξιούχοι που έμειναν εκτός αναδρομικών στην μεγάλη πληρωμή του Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider