Εκτός λειτουργίας οι πλατφόρμες του επιδόματος παιδιού και ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτός λειτουργίας οι πλατφόρμες του επιδόματος παιδιού και ορεινών και μειονεκτικών περιοχών
Η χορήγηση του επιδόματος ορεινών περιοχών για το 2020 θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη λειτουργία νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ για την καταβολή του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, αφού καταβλήθηκαν όλες οι πληρωμές για το 2018.

Η οικονομική αυτή ενίσχυση καταβάλλεται σε ιδιαίτερα οικονομικά ευάλωτες οικογένειες που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές με πολύ χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται: σε 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ και σε 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 3.000 ευρώ και του ποσού των 4.700 ευρώ.

Φέτος ολοκληρώθηκε η καταβολή του για όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις για το 2018, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η επεξεργασία των αιτήσεων του 2019. Λόγω της αλλαγής η ψηφιακή πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ προβλέπεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Τέλος, εκτιμάται πως η πληρωμή του επιδόματος του 2019 θα γίνει αμέσως μετά την λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας, ενώ η υποβολή και εξέταση αιτήσεων καθώς και η χορήγηση του επιδόματος για το 2020 θα ολοκληρωθούν το φθινόπωρο.

Επίδομα παιδιού

Το αργότερο την Τετάρτη 17 Ιουνίου θα «ανοίξει» και πάλι η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού, στον ΟΠΕΚΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμπληρώσουν την αίτηση Α21 θα πρέπει:

- να υποβάλουν την φορολογική δήλωση Ε1 τρέχοντος έτους (εισοδήματα 2019).

- να μπουν στην εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ με τους κωδικούς του TaxisNet πατώντας το link που ακολουθεί μετά τις οδηγίες. Στη συνέχεια με την επιβεβαίωση του ΑΜΚΑ, ζητείται τη συναίνεση στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται

- να συμπληρώσουν τη φόρμα που θα εμφανισθεί όπου θα πρέπει να επιλέξουν την τρέχουσα οικογενειακή κατάσταση

- να τσεκάρουν τα πεδία της προσυμπληρωμένης αίτηση επιδόματος παιδιού (π.χ. στοιχεία ταυτότητας, στοιχεία διεύθυνσης και επικοινωνίας, ΙΒΑΝ)

- να καταχωρήσουν και να υποβάλουν την αίτηση, αφού την αποθηκεύσουν προσωρινά στο σύστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider