Νωρίτερα και τμηματικά θα καταβληθούν σε 2,4 εκατ. συνταξιούχους οι συντάξεις Μαΐου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στα ΑΤΜ και στις τράπεζες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όσον αφορά τη μαζική προσέλευση των δικαιούχων αναμένεται να το αντιμετωπίσει η Εθνική Τράπεζα, μέσω της οποίας χορηγούνται 1 εκατ. συντάξεις.

Βρούτσης: Θα δοθούν νωρίτερα οι συντάξεις

Όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, θα δοθούν και αυτό τον μήνα νωρίτερα οι συντάξεις, στις ίδιες ημερομηνίες με εκείνες του Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συντάξεις του μηνός Μαΐου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και πρώην ΟΓΑ την Παρασκευή 24 Απριλίου.

Οι ημερομηνίες

Οι συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, ενώ οι συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, θα καταβληθούν τελικά την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Την Πέμπτη 30 Απριλίου πληρώνονται όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, ενώ το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Μαΐου 2020 κανονικά, την Τρίτη 5 Μαΐου 2020.

Όπως αναφέρουν πληγές του ΕΦΚΑ, η προπληρωμή των συντάξεων ήταν αδύνατον να γίνει την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 17 Απριλίου, αρκετά νωρίτερα από τις κανονικές ημερομηνίες πληρωμών.