Εργαζόμενοι Εθνικής Τράπεζας: Να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εργαζόμενοι Εθνικής Τράπεζας: Να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι
Αθρόες προσλήψεις «εξειδικευμένων» συνεργατών, προερχομένων από την ελεύθερη αγορά ή τον ανταγωνισμό, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΤΑΤΕ).

Σε μια σκληρή δήλωση κατά των πρακτικών που εφαρμόζονται στην Εθνική Τράπεζα, οι οποίες έχουν φέρει την ΕΤΕ στο επίκεντρο της αρνητικής δημοσιότητας εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΤΑΤΕ).

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για παραβίαση των τυπικών διαδικασιών και, συγκεκριμένα, τις αθρόες προσλήψεις «εξειδικευμένων» συνεργατών, προερχομένων από την ελεύθερη αγορά ή τον ανταγωνισμό, «τους οποίους μας παρουσίαζαν περίπου ως μεσσίες», όπως καταγγέλλουν.

«Η Διοίκηση συνεχίζει να μας αντιμετωπίζει με αποκλεισμούς, χλευασμό, απαξίωση και ως συντεχνία και “παλαιάς κοπής” εργαζόμενους. Μοναδικός της τελικά σκοπός, μάλλον, παραμένει το πώς θα απαλλαγεί από τους εργαζόμενους που έκαναν επιλογή καριέρας στην Εθνική Τράπεζα, συμμετέχοντας σε δύσκολους και απαιτητικούς δημόσιους διαγωνισμούς και στη θέση τους να τοποθετήσει “επαγγελματίες” γυρολόγους της αγοράς, οι οποίοι για τα μοναδικά πράγματα που ενδιαφέρονται είναι το βιογραφικό και ο τραπεζικός τους λογαριασμός.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο, επίσης, για σύγκρουση και διαπλοκή συμφερόντων από τα εν λόγω «χρυσοπληρωμένα» στελέχη, αφού από τη μια εργαζόταν σε επιχειρήσεις που ήταν προμηθευτές της Τράπεζας και από την άλλη βρέθηκαν στην ίδια την Τράπεζα, ως διευθυντικά της στελέχη, να «διαπραγματεύονται» την αγορά τεχνογνωσίας, υλικού κλπ, από τις παλιές τους εταιρίες, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στις αστοχίες της κυβέρνησης περιλαμβάνουν, επίσης, τη δυσλειτουργία με τα POS της Εθνικής πέρυσι τα Χριστούγεννα, η οποία «είχε ως αποτέλεσμα να χαρίσουμε πελάτες στον ανταγωνισμό και να καταρρακωθεί το κύρος της Τράπεζας. Και τότε, όμως, κάνατε όλοι πως δεν τα είδατε».

Η ανακοίνωση αναφέρεται, μάλιστα, και στο διπλό ναυάγιο της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής σε ξένους επενδυτές: «Γνωρίζουμε, επίσης και τον οικονομικό πόλεμο “Ανατολής” και “Δύσης” για την εξαγορά και τον έλεγχο της κερδοφόρας ασφαλιστικής αγοράς στη χώρα μας, όμως μην προσπαθήσετε να μας πείσετε ότι φταίει μόνο αυτό για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και να κρύψετε το πρόβλημα της στελέχωσης κάτω από το χαλάκι του γραφείου σας, γιατί θα το ξαναβρούμε μπροστά μας».

«Δυστυχώς, έχουμε φτάσει πλέον σε οριακό σημείο και απαιτείται να ληφθούν άμεσα μέτρα, προκειμένου να επανέλθει η Εθνική στη θέση που ήταν και που της αξίζει, καθώς και να ανακτήσει το κύρος, την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία που παραδοσιακά είχε ως Τράπεζα».

Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι απευθύνουν με την ανακοίνωσή τους αυτή έκκληση προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ., Κώστα Μιχαηλίδη, να καθαρίσει την «ήρα από το στάρι» και να απαναφέρει «την αξιοπιστία, τη δικαιοσύνη, την εντιμότητα και την αξιοκρατία στους κόλπους της Εθνικής Τράπεζας, χαρακτηριστικά που την είχαν κατατάξει στο παρελθόν ως την κορυφαία Τράπεζα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider