Χαντζηνικολάου - Μεγάλου: Οι τράπεζες να στηρίξουν τις επενδύσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαντζηνικολάου - Μεγάλου: Οι τράπεζες να στηρίξουν τις επενδύσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη
Η Τράπεζα Πειραιώς θα στηρίξει τον μετασχηματισμό της οικονομίας. Δηλώσεις Χαντζηνικολάου, Μεγάλου.

Την ανάγκη οι ελληνικές τράπεζες να «κατευθύνουν πόρους στις επενδύσεις που στηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη» εξέφρασε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γεώργιος Χαντζηνικολάου, μιλώντας στη διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε η τράπεζα, με θέμα «Bιώσιμη Τραπεζική: Xρηματοδοτώντας το Αύριο».

Σύμφωνα με τον κ. Χαντζηνικολάου, είναι γεγονός πως πλέον η βιώσιμη ανάπτυξη έχει αναδειχθεί σε παγκόσμια πρόκληση, ενώ η διεθνής κοινότητα δηλώνει έτοιμη για μεγάλες αλλαγές στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης. Στο μέτωπο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτοπορεί, αναγνώρισε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, χαρακτήρισε «πρόκληση αλλά και ευκαιρία» τη βιώσιμη ανάπτυξη. «Η χώρα μας είναι ευάλωτη στην κλιματική αλλαγή, αλλά καλείται να ανταποκριθεί στις σύνθετες προκλήσεις», πρόσθεσε.

«Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να κατευθύνουν πόρους προς επενδύσεις που στηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη», επανέλαβε, εκφράζοντας την ανάγκη «επιχειρήσεις και τράπεζες να αναδιαμορφώσουν τις προτεραιότητές τους και να αναπροσαρμόσουν τα σχέδιά τους».

Η Τράπεζα Πειραιώς πρωτοπορεί στην κατεύθυνση αυτή και είναι εδώ για να στηρίξει τις επιχειρήσεις και δη την τόνωση της ανταγωνιστικότητάς τους, κατέληξε ο κ. Χαντζηνικολάου.

Μεγάλου: Η Πειραιώς θα κλείσει το έτος με νέα δάνεια ύψους 5,5 δισ. ευρώ

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζα Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, ανέφερε από την πλευρά του πως «η πανδημία έδειξε πόσο ευάλωτη μπορεί να είναι η κοινωνία και η οικονομία, ενώ ανέδειξε την ανάγκη για συντονισμένη δράση σε επίπεδο δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

«Χρειαζόμαστε τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία, σε συνδυασμό με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και τις μεταρρυθμίσεις, ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει μια σύγχρονη και βιώσιμη οικονομία», τόνισε με έμφαση.

Σύμφωνα με τον κ. Μεγάλου, είναι απαραίτητος ο μετασχηματισμός της οικονομίας σε μια «πράσινη» και βιώσιμη οικονομία, ενώ δεσμεύθηκε πως «Η Τράπεζα Πειραιώς εργάζεται ήδη για την επόμενη μέρα». «Σαν Πειραιώς δώσαμε νέα δάνεια άνω των 4 δισ. ευρώ από τις αρχές του έτους, ενώ όπως όλα δείχνουν θα κλείσουμε το έτος με πάνω από 5,5 δισ. ευρώ νέα δάνεια, ώστε να επιταχυνθεί η έξοδος της οικονομίας από την ύφεση και να στηριχθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις», δήλωσε ακόμη.

«Για εμάς ο μετασχηματισμός της οικονομίας είναι ευκαιρία για το αύριο. Η Τράπεζα Πειραιώς θα στηρίξει τον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε ο κ. Μεγάλου.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider