«Μαζί, με στόχο την παιδεία» από την Alpha Bank

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μαζί, με στόχο την παιδεία» από την Alpha Bank
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2018 και έχει ως σκοπό την ενίσχυση της λειτουργίας δημοτικών σχολείων με σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας, βιβλία και αθλητικό εξοπλισμό.

Ένα σωστά δομημένο και κατάλληλα εξοπλισμένο εκπαιδευτικό σύστημα θεωρείται «κλειδί», προκειμένου μια χώρα να μπορέσει να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια σε διεθνές επίπεδο. Οι ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν βασικό παράγοντα της καθημερινότητας πολιτών και επιχειρήσεων, έχουν οδηγήσει σε καινούρια επιχειρηματικά μοντέλα και οι ψηφιακές δεξιότητες θεωρούνται προϋπόθεση για τη συντριπτική πλειονότητα των θέσεων εργασίας που προκύπτουν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό, τα ελληνικά σχολεία επιδιώκουν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί και η βοήθεια που έρχεται από οργανισμούς όπως η Alpha Bank είναι πολύτιμη. Η Τράπεζα αποτελεί αρωγό του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, στην προσπάθεια να βρει τα μέσα εκείνα που θα επιτρέψουν στους δασκάλους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να βοηθήσουν τους μαθητές να αποκτήσουν περισσότερα εφόδια.

Η Alpha Bank, με σαφή πρόθεση να δώσει τα απαραίτητα «εργαλεία», στηρίζει διαχρονικά την ελληνική παιδεία δίνοντας έμφαση ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την παιδεία». Το Πρόγραμμα ξεκίνησε το 2018 και έχει ως σκοπό την ενίσχυση της λειτουργίας δημοτικών σχολείων με σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας, βιβλία και αθλητικό εξοπλισμό.

Η πρωτοβουλία αυτή «έτρεξε» κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς σε 19 σχολεία της Ελλάδας, ενώ το 2019 ήταν η σειρά 20 ακόμη σχολείων να αποκτήσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Σε κάθε δημοτικό η Alpha Bank προσφέρει ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό σύστημα διδασκαλίας, με εξειδικευμένο λογισμικό, που περιλαμβάνει πίνακα, ηλεκτρονικό υπολογιστή και μία συσκευή προβολής. Επιπλέον, η Τράπεζα παρέχει βιβλία για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών, ενώ υποστηρίζει την άθληση και τη φυσική αγωγή, διαθέτοντας είδη αθλητικού εξοπλισμού για τις σχολικές δραστηριότητες.

Μέσα σε δύο χρόνια, συνολικά 39 δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα έχουν λάβει 39 διαδραστικούς πίνακες, 780 βιβλία και 3.549 είδη αθλητικού εξοπλισμού. Η πρώτη παράδοση της φετινής χρονιάς έγινε στο δημοτικό σχολείο της ακριτικής Κάσου, στις 13 Σεπτεμβρίου 2019, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της Τράπεζας. Παράλληλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Νομισματικής Συλλογής της Τραπέζης «Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα», ενώ παρέλαβαν τη διαδραστική βαλίτσα του Προγράμματος, με ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό.

Στη συνέχεια του Προγράμματος, παραδόσεις εξοπλισμού ακολούθησαν σε σχολεία των δήμων Ελληνικού-Αργυρουπόλεως και Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης στο Δημοτικό Σχολείο Ασβεστόπετρας Εορδαίας και στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

Σταθερή σύμμαχος της Alpha Bank στην πρωτοβουλία «Μαζί, με στόχο την παιδεία» είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στη σκοποβολή, Άννα Κορακάκη. Αποτελώντας πρότυπο για μικρούς και μεγάλους, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δηλώνει σταθερά «παρούσα» στις εκδηλώσεις παράδοσης των εξοπλισμών, όπως έκανε και φέτος σε σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider