Κοντά σε συμφωνία Eurobank - Pimco

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά σε συμφωνία Eurobank - Pimco
Τα δύο μέρη αποφάσισαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις που θα οδηγήσουν σε ένα deal-σταθμό για την ελληνική αγορά.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να «δώσουν τα χέρια» Pimco - Eurobank για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού της FPS, της θυγατρικής διαχείρισης απαιτήσεων του ομίλου Eurobank, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr.

Σημειώνεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου έληξε το διάστημα αποκλειστικών διαπραγματεύσεων για το οποίο είχε δεσμευτεί η τράπεζα έναντι του fund όσον αφορά στην πώληση της FPS αλλά και της τιτλοποίησης-μαμούθ Cairo ύψους 7,4 δισ. ευρώ.

Τα δύο μέρη, ωστόσο, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις προκειμένου να καταλήξουν σε ένα deal-σταθμό για την ελληνική αγορά, το οποίο προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο στη Eurobank όσο και στην Pimco.

Η τράπεζα θα ολοκληρώσει, με τη συμφωνία αυτή, ένα μεγάλο εμπροσθοβαρές εγχείρημα που της δίνει ισχυρό προβάδισμα στην εξυγίανση του χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων έναντι των ανταγωνιστών της. Υπεθυμίζεται ότι έχει θέσει τον φιλόδοξο στόχο να μειώσει τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 16% ως το τέλος του χρόνου και σε μονοψήφιο ποσοστό το 2020.

Γι αυτό, άλλωστε, η συμφωνία με την PIMCO εκτος της πώλησης της FPS, περιλαμβάνει και την αγορά του 20% των ομολογιών ενδιάμεσης διαβάθμισης (mezzanine note) της τιτλοποίησης καταγγελμένων δανείων της τιτλοποίησης Cairo.

Σημειωνεται ότι η PIMCO στις αρχες του καλοκαιριού, είχε προκριθεί απο την Eurobank για την τιτλοποίηση ενυπόθηκων δανείων ύψους 2,5 δισ. ευρώ, γνωστό ως project Pillar.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider