Αυτά είναι τα 10 πιο δημοφιλή smartphones του α' εξαμήνου του 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτά είναι τα 10 πιο δημοφιλή smartphones του α' εξαμήνου του 2020
Νέα έρευνα της Omdia δείχνει την χρυσή πεντάδα των κατασκευαστών smartphone βάσει των αποστολών συσκευών μέχρι τον Ιούνιο του 2020.

Το πιο δημοφιλές smartphone του 2020 αποδεικνύεται το iPhone 11 σύμφωνα με έρευνα της Omdia, αφού το εν λόγω μοντέλο της Apple κατέγραψε τις περισσότερες αποστολές αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με την Omdia, η Apple απέστειλε περίπου 37,7 εκατ. iPhone 11 φέτος, δηλαδή 10,8 εκατομμύρια περισσότερα τηλέφωνα από το iPhone XR, το προηγούμενο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις.

Ο λόγος της επιτυχίας του τηλεφώνου είναι αφενός η χαμηλότερη τιμή του, 50 δολάρια λιγότερο από την τιμή του iPhone XR όταν κυκλοφόρησε, κι αφετέρου κάποιες σημαντικές βελτιώσεις της συσκευής. 

Στη δεύτερη θέση της λίστας με τα δημοφιλέστερα μοντέλα του εξαμήνου βρίσκεται το Galaxy A51 της Samsung το οποίο σύμφωνα με την Omdia είχε 11,4 εκατομμύρια αποστολές. Στην τρίτη θέση με 11 εκατ. αποστολές βρέθηκε το Xiaomi Redmi Note 8 ακολουθούμενο από ένα ακόμα μοντέλο της κινεζικής εταιρείας το Redmi Note 8 Pro το οποίο είχε 10,2 εκατ. αποστολές. Την «χρυσή πεντάδα» συμπληρώνει το οικονομικό μοντέλο της Apple, iPhone SE, το οποίο είχε 8,7 εκατ. αποστολές ενώ κι άλλα μοντέλα του κολοσσού του Κουπερτίνο βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλών smartphone παγκοσμίως (iPhone XR με 8 εκατομμύρι, iPhone 11 Prox Max με 7,7 εκατομμύρια, iPhone 11 Pro με 6,7 εκατομμύρια αποστολές).

insider

Να σημειωθεί ότι βάσει της έρευνας της Omdia, η Apple απέστειλε 13% περισσότερα iPhone το δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, χάρη στην επιτυχία του πρόσφατου iPhone SE.

Να υπενθυμίσουμε ότι η περσινή δεκάδα περιελάμβανε τέσσερα μοντέλα Samsung, σε σχέση με φέτος που στην πρώτη δεκάδα βρέθηκε μόνο ένα μοντέλο της μεσαίας κατηγορίας ενώ η Xiaomi κατάφερε να διπλασιάσει τον αριθμό μοντέλων που απέστειλε σε σύγκριση με το 2019.

Διαβάστε επίσης: 

 

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider