Γιατί τα Mac δείχνουν την ένδειξη «Δεν φορτίζει» ακόμα κι όταν είναι στην πρίζα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί τα Mac δείχνουν την ένδειξη «Δεν φορτίζει» ακόμα κι όταν είναι στην πρίζα
Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη μπαταρία. Τι αναφέρει η Apple.

Εάν έχετε Mac που τρέχει macOS 10.15.5 ή κάποια νεότερη έκδοση, μπορεί να παρατηρήσετε ότι παρότι έχετε συνδέσει τον φορτιστή στην πρίζα η φόρτιση διακόπτεται. Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται για κάποιο πρόβλημα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα αναφέρει η Apple.

H αιτία είναι η λειτουργία «Battery Health Management» - διαχείρισης της υγείας της μπαταρίας σε ελεύθερη μετάφραση- που διαθέτει, η οποία για να διασφαλίσει την μακροβιότητα της μπαταρίας σταματά την φόρτιση όταν κρίνει ότι υπάρχει ανάγκη.

Επί της ουσίας κι ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του κάθε υπολογιστή, διακόπτεται προσωρινά η φόρτιση για να βαθμολογηθεί η υγεία της μπαταρίας, κι όλα αυτά για να βελτιωθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του υπολογιστή σας.

Συγκεκριμένα η Apple αναφέρει ότι «όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Battery Health Management μπορεί να εμφανιστεί η ένδειξη ότι δεν φορτίζει (Not Charging) και το επίπεδο φόρτισης να μειωθεί προσωρινά, κάτι που αποτελεί φυσιολογική λειτουργία της συσκευής. Η πλήρης φόρτιση θα συνεχιστεί βάσει του τρόπου χρήσης του κάθε μηχανήματος.

«Όταν το Battery Health Management είναι ενεργοποιημένο, ενδέχεται να βλέπετε περιστασιακά την ένδειξη «Not Charging» στην κατάσταση της μπαταρίας και η μπαταρία να δείξει λιγότερο φορτισμένη προσωρινά. Αυτό είναι φυσιολογικό και είναι ο τρόπος με τον οποίο η λειτουργία Battery Health Management βελτιστοποιεί την υγεία της μπαταρίας σας. Το Mac σας θα συνεχίσει να φορτίζει στο 100% ανάλογα με την χρήση που του κάνετε».

Η λειτουργία Battery Health Management είναι διαθέσιμη στους φορητούς υπολογιστές Mac της Apple που έχουν θύρες Thunderbolt 3 και που τρέχουν macOS Catalina 10.15.5 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Το Battery Health Management λειτουργεί με βάση το ιστορικό θερμοκρασίας της μπαταρίας και τα μοτίβα φόρτισης, οπότε αν αφήνετε συχνά το Mac σας να φορτίζει εν μία νυκτί αφού το χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, το Mac μπορεί να φορτίσει έως και περίπου 85% και να παραμείνει σε αυτό το σημείο για κάποια ώρα πριν φτάσει στο 100% το πρωί.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη λειτουργία είναι προεπιλεγμένα ενεργή. Σε περίπτωση που θέλετε να την απενεργοποιήσετε μπορείτε να το κάνετε μέσα από τις ρυθμίσεις. Για την ακρίβεια θα επιλέξετε System Preferences> Energy Saver> Battery Health Management και απενεργοποιήστε την.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider