Το 5G ΔΕΝ φταίει για την πανδημία του κορονοϊού

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το 5G ΔΕΝ φταίει για την πανδημία του κορονοϊού
Ένα ακόμα συνομωσιολογικό σενάριο καταρρίπτεται.

Η υγειονομική κρίση που βιώνει το τελευταίο διάστημα ο πλανήτης είναι σίγουρα από τις πιο σοβαρές στην ιστορία του, αφού ο άνθρωπος έχοντας κατακτήσει την παγκοσμιοποίηση είναι αναγκασμένος να περιοριστεί όχι απλά στη χώρα του αλλά στην οικία του για να κερδίσει τη μάχη με τον κορονοϊό.

Η νέα τάξη πραγμάτων που ο Covid-19 έχει διαμορφώσει, έχει προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες ως προς την κατάληξη και τις μετέπειτα επιπτώσεις της, οι οποίες συνοψίζονται στην φράση «παγκόσμια οικονομική κρίση». Κι όπως σε κάθε κρίση έτσι και σε αυτή, ή μάλλον ειδικά σε αυτή που η καθημερινότητα μοιάζει να έχει βγει από δυστοπικό μυθιστόρημα του Τζωρτζ Όργουελ, το συναίσθημα αδυνατεί να τιθασεύσει τη λογική, με αποτέλεσμα να δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για τους απανταχού συνομωσιολόγους.

Τα σενάρια πολλά: από το ότι ο ιός παρήχθη σε εργαστήριο για να χρησιμοποιηθεί ως όπλο μαζικής καταστροφής εν καιρώ πολέμου μέχρι το ότι η πανδημία οφείλεται στο «ήδη δαιμονοποιημένο» δίκτυο ταχυτήτων πέμπτης γενιάς ή αλλιώς 5G. Να υπενθυμίσουμε ότι το 5G δεν έρχεται στο στόχαστρο πρώτη φορά, στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για πολλά κακά του κόσμου τούτου, μεταξύ αυτών και για την στειρότητα των Καλαματιανών…

Την παραφημολογία ξεκίνησε ο μποξέρ Αμίρ Καν, ο οποίος μέσω του λογοριασμού του στο Instagram αμφισβήτησε τα ευρήματα των επιδημιολόγων και ισχυρίστηκε ότι «η πανδημία είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα που στόχο έχει να εξοντώσει τον γηρασμένο πληθυσμό του πλανήτη, μειώνοντας αποτελεσματικά τον αριθμό των κατοίκων της γης».... Στο βίντεό του μάλιστα εμπλουτίζει τον ισχυρισμό του τονίζοντας ότι η πανδημία ξέσπασε ενόσω εγκαθίστανται οι κεραίες για τα 5G δίκτυα.

Η εν λόγω θεωρία άρχισε να αναπαράγεται στα μεγάλα «πηγαδάκια» των social media και φυσικά ξέφυγε από τα βρετανικά σύνορα κι εξαπλώθηκε το ίδιο ραγδαία με τον κορονοϊό, αποκτώντας κι άλλους διάσημους «υπέρμαχους», όπως ο ηθοποιός του Χόλιγουντ, Γούντι Χάρελσον.

Βέβαια ακόμα και οι ίδιοι οι συνομωσιολόγοι που συνδέουν το 5G με την πανδημία, δεν έχουν αποσαφηνίσει ακόμα αν «η κότα έφτιαξε το αυγό ή το αυγό την κότα». Εξού και χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα:

  • Σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι το 5G καταβάλλει το ανοσοποιητικό μας σύστημα με τέτοιο τρόπο που βοηθά την πανδημία να εξαπλωθεί
  • και σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι με κάποιον, ανεξήγητο φυσικά τρόπο, ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί η πέμπτη γενιά κινητής τηλεφωνίας, μέσω των κινητών ας πούμε...

Όπως ήταν αναμενόμενο, επιδημιολόγοι και επιστήμονες της υγείας ανά τον κόσμο καταρρίπτουν και τα δύο σενάρια, και παρακάτω τεκμηριώνουν το γιατί.

Οι ακτίνες του ηλίου πιο επικίνδυνες από τις κεραίες 5G

Ο κ. Σίμον Κλαρκ, καθηγητής κυτταρικής μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο του Ρίντιγνκ αναφέρει ότι και οι δύο παραπάνω ισχυρισμοί δεν έχουν καμία βάση και φυσικά τεκμηρίωση και καταρρίπτει με επιστημονικά δεδομένα τον πρώτο.

«Το ανοσοποιητικό σας σύστημα μπορεί να επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως η κούραση, η εξάντληση ή και η λάθος διατροφή. Αυτές οι διακυμάνσεις του συστήματος, παρότι δεν είναι μεγάλες, θα μπορούσαν να μας κάνουν επιρρεπείς σε ιούς. Αυτό όμως δεν ισχύει στην περίπτωση του 5G.

Είναι αλήθεια ότι τα πολύ δυνατά ραδιοκύματα μπορούν να προκαλέσουν θερμότητα και με την θερμότητα αυτή να ανακόψουν την φυσιολογία του ανθρώπινου οργανισμού. Δηλαδή ζεσταίνοντας πολύ τα κύτταρά μας μπορούν να κάνουν το ανοσοποιητικό να μην δουλεύει.

5g covid 19

Ωστόσο το 5G δεν είναι ούτε κατά διάνοια αρκετά δυνατό για να θερμάνει τον ανθρώπινο οργανισμό και να έχει τέτοιου είδους επίπτωση. Τα ραδιοκύματα του 5G και άλλων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στα δίκτυα κινητών τηλεπικοινωνιών κατατάσσονται στις χαμηλές συχνότητες του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, είναι μάλιστα πιο ανίσχυρα κι από τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που δημιουργεί το φυσικό φως. Γι’ αυτό και δεν είναι ικανά να καταστρέψουν ανθρώπινα κύτταρα. Εν αντιθέσει, η ιονίζουσα ακτινοβολία, την οποία έχουν οι ακτίνες του ηλίου (UV) και οι ακτίνες X-Ray (ακτινογραφίες) συγκαταλέγεται στις υψηλότερες συχνότητες του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος και μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα.

Οι ιοί επιβιώνουν μέσα σε ζωντανά κύτταρα

Εξίσου αστοιχείωτη είναι και η θεωρία ότι το 5G μπορεί να μεταδώσει τον ιό, σύμφωνα με τον καθηγητή παιδιατρικής του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, Άνταμ Φιν.

«Η παρούσα επιδημία έχει προκληθεί από έναν ιό που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αυτό το γνωρίζουμε, έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά. Έχουμε μάλιστα πάρει τον ιό από κάποιον άνθρωπο που νοσεί και τον μελετάμε στα εργαστήριά μας.

Οι ιοί και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που παράγουν τα κινητά τηλέφωνα και τα δίκτυα είναι δύο πράγματα που λειτουργούν με τελείως διαφορετικό τρόπο. Τόσο διαφορετικό όσο μια κιμωλία κι ένα τυρί».

«Οι ιοί εισβάλλουν στα ανθρώπινα κύτταρα και τα χρησιμοποιούν για να αναπαραχθούν προκαλώντας με τον τρόπο αυτό λοιμώξεις. Δεν μπορούν όμως να ζήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα μη ζωντανό ον, γι΄ αυτό και τα μέχρι σήμερα συμπεράσματα αναφέρουν πως ο ιός μεταδόθηκε από κάποιο ζώο σε άνθρωπο και μετά άρχισε να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πέρα από την επιστημονική άποψη βέβαια υπάρχει και μια ακόμα εξήγηση πιο απλή και πολύ πιο λογική. Ποια είναι αυτή; Μα το γεγονός πως ο ιός εξαπλώνεται, και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς, και σε πόλεις και χώρες που δεν έχουν προωθήσει την εγκατάσταση των δικτύων πέμπτης γενιάς, όπως για παράδειγμα το Ιράν, ούτε ως ιδέα...

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider