Μία μικρή, αλλά εξαιρετικά σημαντική αλλαγή παρατηρούν στα πιο πρόσφατα προϊόντα της Apple, οι χρήστες της. Συγκεκριμένα, οι νεότερες συσκευές της Apple είναι - ελαφρώς - πιο «χοντρές», σε μια προσπάθεια να δώσει στο κοινό της αυτό που ζητάει. Περισσότερη λειτουργικότητα.

Σύμφωνα με το CNBC, η Apple «επιτέλους» δείχνει να δίνει περισσότερη έμφαση στη λειτουργικότητα, προσφέροντας καλύτερα πληκτρολόγια και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία των προϊόντων της. 

Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι τα νέα iPhone που κυκλοφόρησαν το Σεπτέμβριο και το νέο MacBook Pro των 16 ιντσών.

Φέτος, η Apple έδωσε βαρύτητα στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς ήταν ένα από τα διαχρονικά αιτήματα των χρηστών της και είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά, μαζί με την κάμερα, που κρίνουν την αγορά.

Στην περίπτωση του iPhone 11, το οποίο είναι ελαφρώς πιο «χοντρό» στα 8,3 χιλιοστά, η διαφορά στον όγκο είναι σχεδόν απαρατήρητη, όμως η μπαταρία του έχει τη δυνατότητα να αντέξει σχεδόν μία ολόκληρη ημέρα.

Στην περίπτωση του 16-inch MacBook Pro που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, είναι λιγότερο από 1 χιλιοστό πιο «παχύ», σε σχέση με το 15-inch MacBook Pro και είναι ελαφρώς βαρύτερο, όμως το πληκτρολόγιο του είναι πιο λειτουργικό. Ενώ, η μπαταρία του διαρκεί σχεδόν 1 ώρα περισσότερο από το μοντέλο του 2018 και φορτίζει πλήρως σε μόλις 2,5 ώρες.