Μια σειρά από νέες υβριδικές συσκευές παρουσίασε η Microsoft, στην εκδήλωση της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη και ήταν ξεκάθαρο πως η βασική κατεύθυνση της αμερικανικής εταιρείας είναι να «ποντάρει» στις συσκευές που έχουν δύο οθόνες αφής και διπλώνουν στη μέση σαν βιβλίο.

Όμως, αντίθετα με τις αναδιπλούμενες συσκευές που έχουμε δει μέχρι στιγμής, όπως της Samsung που διαθέτουν μια ενιαία οθόνη που διπλώνει στη μέση, εδώ έχουμε δύο οθόνες που «κλείνουν» σαν βιβλίο.

Συγκεκριμένα, η Microsoft παρουσίασε το νέο Surface Pro X, το οποίο είναι ένα υβρίδιο laptοp και tablet, ανανεωμένα μοντέλα φορητών υπολογιστών Surface Laptop 7 και Surface Laptop 3, τα ασύρματα ακουστικά Surface Earbuds, καθώς και δύο συσκευές με διπλή οθόνη, το «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο Surface Duo και το Surface Neo.

Βέβαια, το Surface Duo, το smartphone με δύο οθόνες 5,6 ιντσών, που ανοίγει σαν βιβλίο μπορεί να παρουσιάστηκε τώρα, όμως θα κυκλοφορήσει αρκετά αργότερα, τα Χριστούγεννα του 2020. Ενώ, θα διαθέτει και όλη τη γκάμα εφαρμογών Android και το Play Store μετά από συμφωνία Microsoft-Google.

Ο νέος φορητός υπολογιστής Surface Neo επίσης με δύο οθόνες, που θα μπορούν να γίνουν μια ενιαία οθόνη 13 ιντσών, θα διαθέτει τη νέα έκδοση λειτουργικού συστήματος Windows 10X, ειδικά για συσκευές με δύο οθόνες. Θα ανοίγει επίσης σαν βιβλίο, θα διαθέτει αποσπώμενο πληκτρολόγιο και πένα, νέο επεξεργαστή Intel, πάχος 5,6 χιλιοστών και βάρος 655 γραμμαρίων.

Τρεις νέοι υπολογιστές και νέα ασύρματα ακουστικά

Το πάχους μόνο 5,3 χιλιοστών Surface Pro X Θα εμφανιστεί αρχικά στην αγορά των ΗΠΑ στις αρχές Νοεμβρίου και μετά σε άλλες χώρες. Με τιμή έναρξης 999 δολάρια.

Το αναβαθμισμένο Surface Pro 7 έχει αρχική τιμή 749 δολάρια και εμφάνιση στην αμερικανική αγορά στις 22 Οκτωβρίου. Το Surface Laptop 3 με οθόνη 13,5 ή 15 ιντσών έχει αρχικές τιμές 999 και 1.199 δολάρια αντίστοιχα και κυκλοφορία επίσης στις 22 Οκτωβρίου.

Τα Surface Earbuds, που λειτουργούν με Bluetooth και έρχονται να προστεθούν στα υπάρχοντα Surface Headphones, αποτελούν ανταγωνιστές των AirPods της Apple και των Galaxy Buds της Samsung (Δείτε περισσότερα εδώ).