Κινητό με... πέντε κάμερες δια χειρός Nokia

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κινητό με... πέντε κάμερες δια χειρός Nokia
Οι πέντε κάμερες συνεργάζονται ταυτόχρονα για να επιτύχουν την τέλεια εικόνα.

Μια θέση στον κόσμο των ισχυρών της τεχνολογίας επιδιώκει να ξανακερδίσει η HMD Global, με τον νέο κινητό, Nokia 9 PureView που μας παρουσίασε στη Βαρκελώνη στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας Mobile World Congress 2019.

Το νέο κινητό διαθέτει για πρώτη φορά παγκοσμίως πέντε κάμερες με ZEISS Optics για εξαιρετική ποιότητα φωτογραφίας και μεγάλες δυνατότητες επεξεργασίας του αποτελέσματος.

Κάθε φωτογραφία τραβάτε με το Nokia 9 PureView είναι HDR και οι πέντε κάμερες συνεργάζονται ταυτόχρονα για να επιτύχουν την τέλεια εικόνα...

Το πρώτο smartphone με ένα σύστημα πέντε καμερών παγκοσμίως

Το Nokia 9 PureView έχει δύο αισθητήρες χρώματος για ακριβείς ζωντανές εικόνες και τρεις μονοχρωματικούς αισθητήρες που αποδίδουν οξύτητα και λεπτομέρεια. Και οι πέντε αισθητήρες συνεργάζονται για να συλλέξουν έως και 10 φορές την ποσότητα φωτός σε σχέση με ένα αισθητήρα του ίδιου τύπου.

Όλοι οι αισθητήρες των πέντε βασικών καμερών έχουν ανάλυση 12 Megapixels και fixed εστιακό μήκος 28mm χωρίς να ξεχωρίζουν ευρυγώνιες κάμερες ή «τηλεφακοί». Όλες μάλιστα οι κάμερες είναι τοποθετημένες με μια πρωτότυπη και καλαίσθητη διάταξη στο πίσω μέρος της συσκευής.

Ωστόσο το κινητό διαθέτει και μια έκτη κάμερα ToF (Time-of-Flight , την οποία η εταιρεία δεν διαφημίζει – και η οποία αναλαμβάνει να προσθέσει στο μείγμα δεδομένων πρόσθετες πληροφορίες που σχετίζονται με το βάθος.

Και οι κάμερες δεν τελειώνουν εκεί. Το Nokia 9 PureView διαθέτει φυσικά και μια εμπρόσθια κάμερα για selfies με αισθητήρα 20 Megapixels.

Φεύγοντας από τις κάμερες η συσκευή διαθέτει οθόνη OLED PureDisplay με διαγώνιο 5,99 ιντσών και ανάλυση 2880 x 1440 pixels η οποία προστατεύεται από Gorilla Glass 5ης γενιάς. Η οθόνη «φιλοξενεί» και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ωστόσο υπάρχει και τεχνολογία face unlock για όσους την προτιμούν.

Το Nokia 9 PureView φορά επεξεργαστή Snapdragon 845 SoC κι έχει 6GB RAM και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.

Η μπαταρία της συσκευής είναι 3320mAh και πέρα από ταχεία φόρτιση υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση 10W. Η συσκευή τρέχει Android One (Pie) και θα διατεθεί στην Ελληνική αγορά από τα μέσα Μαρτίου σε μπλε χρώμα με τιμή €699.

Κινητό με... πέντε κάμερες δια χειρός Nokia
Κινητό με... πέντε κάμερες δια χειρός Nokia
Κινητό με... πέντε κάμερες δια χειρός Nokia
Κινητό με... πέντε κάμερες δια χειρός Nokia
Κινητό με... πέντε κάμερες δια χειρός Nokia

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider