Νέες διαρροές για το Samsung Galaxy S10

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες διαρροές για το Samsung Galaxy S10
Λεπτομέρειες για τα μοντέλα και τις διαστάσεις του επερχόμενου Galaxy S10 της Samsung έδωσε ο γνωστός και αξιόπιστος Evan Blass μέσω δημοσίευσής του στο Twitter.

Λεπτομέρειες για το επερχόμενο Galaxy S10 της Samsung έδωσε ο γνωστός και αξιόπιστος Evan Blass (@evleaks) μέσω δημοσίευσής του στο Twitter, μαρτυρώντας τα «renders» των τριών νέων smartphones.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Blass ο νοτιοκορεατικός κολοσσός θα μας συστήσει τον επόμενο χρόνο το Galaxy S10 Lite με οθόνη 5,8 ιντσών - η οποία θα είναι και η φθηνότερη συσκευή - το Galaxy S10 με οθόνη 6,1 ιντσών και το Galaxy S10 Plus με οθόνη 6,4 ιντσών και δύο οπές στην πρόσοψη για το dual camera setup που από ότι φαίνεται θα διαθέτει.

Ωστόσο ο ίδιος επισημαίνει ότι οι εικόνες που δημοσίευσε - οι οποίες αποκαλύπτουν και τις διαστάσεις - είναι από έναν κατασκευαστή θηκών. Ωστόσο και ο Ice Universe επιβεβαίωσε τις διαστάσεις των οθονών των τριών συσκευών της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας, με σχόλιο που έκανε κάτω από την ανάρτηση του Evan Blass, γεγονός που κάνει πιο αξιόπιστη την πληροφορία του Blass.

Όπως και να έχει βέβαια η επιβεβαίωση δεν θα έρθει παρά τον Φεβρουάριο όπου και θα παρουσιαστούν οι νέες συσκευές στην εκδήλωση Galaxy Unpacked στο πλαίσιο του Mobile World Congress 2019 (MWC).

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με προηγούμενες διαρροές, το νέο τηλέφωνο θα έχει ολοκαίνουργιο σχεδιασμό – καταργώντας τις στρογγυλεμένες πλευρές, θα περιλαμβάνει μηχανισμό αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων εντός της οθόνης και θα έχει τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος αν όχι τετραπλή όπως στα πρόσφατα μοντέλα που παρουσίασε.

Το επετειακό μοντέλο θα έρθει σε νέα πρωτότυπα χρώματα και ενδέχεται να περιλαμβάνει και δυνατότητα σύνδεσης 5G.

Πρόσφατα μάλιστα η εταιρεία «επιβεβαίωσε» άθελά της και κάτι ακόμα που από πολλούς χαρακτηρίστηκε συναρπαστικό, την κατάργηση της εγκοπής στο επάνω μέρος της οθόνης αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο από όσους έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του Ice Universe η εταιρεία εργάζεται πάνω σε νέου τύπου οθόνες χωρίς εγκοπή (notch) οι οποίες θα ενσωματώνουν τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, την κάμερα ακόμα και τα ηχεία του κινητού ενώ θα συμπεριλάβει στις νέες οθόνες 4 βασικές τεχνολογίες : FoD (Fingerprint on Display, HoD (Haptics on Display), SoD (sound on display) και UPS (Under Panel Sensors).

H FoD , προϋποθέτει ότι η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος θα είναι επί της οθόνης στο Galaxy S10 αλλά με μια διαφορά. Ενώ οι υπάρχουσες τεχνολογίες ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος είναι οπτικές (παίρνουν δηλαδή μια αναλυτική φωτογραφία του δακτυλικού σας αποτελέσματος) η νέα τεχνολογία της Samsung θα χρησιμοποιεί παλμούς υπερήχων οι οποίοι με την βοήθεια της αντήχησης θα δημιουργούν ένα πολύπλοκο κι εξαιρετικά ασφαλή 3D χάρτη του δακτυλικού σας αποτυπώματος.

Όσον αφορά στην HoD ( Haptics on Display) θα προσφέρει πολλά περισσότερα από μια απλή απτική επικοινωνία (επικοινωνία μέσω της αφής) από αυτές που γνωρίζουμε σήμερα. Η νέα τεχνολογία θα δημιουργεί την αίσθηση πως υπάρχουν φυσικά κουμπιά στην οθόνη χωρίς να υπάρχουν, μια πολύ καλή λύση για gaming δηλαδή.

Στην περίπτωση του ήχου τώρα η τεχνολογία SoD θα εξαλείψει την ανάγκη για σύνδεση σε εξωτερικά ηχεία αλλά θα χρησιμοποιεί την ίδια την οθόνη ως ενιαία γιγαντιαία επιφάνεια για τη εξαγωγή του ήχου.

Ωστόσο η πιο συναρπαστική τεχνολογία από όλες είναι η UPS αφού θα επιτρέπει την τοποθέτηση εξαρτημάτων όπως ο φακός της κάμερας και ο αισθητήρας αναγνώρισης προσώπου πίσω από την οθόνη. Με τον τρόπο αυτό η κάμερα θα είναι μεν κρυμμένη αλλά θα μπορεί να λειτουργεί μέσα από το γυαλί όταν το κινητό βρίσκεται σε χρήση.

Ενώ λοιπόν FoD και SoD είναι ήδη στην αγορά και η HoD δεν κρίνεται απαραίτητη για την δημιουργία ενός τηλεφώνου πλήρους οθόνης η UPS αναμένεται να κάνει την διαφορά αφού θα εξαλείψει τόσο την ανάγκη για pop-up μπροστινή κάμερα η οποία μειώνει την ανθεκτικότητα του τηλεφώνου σε νερό και σκόνη όσο και το ίδιο το notch.

Νέες διαρροές για το Samsung Galaxy S10
Νέες διαρροές για το Samsung Galaxy S10
Νέες διαρροές για το Samsung Galaxy S10
Νέες διαρροές για το Samsung Galaxy S10

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider