Ομόλογο 500 εκατ. ετοιμάζει η ΓΕΚ Τέρνα

Δημήτρης Πεφάνης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ομόλογο 500 εκατ. ετοιμάζει η ΓΕΚ Τέρνα
Βρίσκεται σε συζητήσεις με εγχώριες τράπεζες με χρονοδιάγραμμα έκδοσης εντός της Άνοιξης

Σχέδιο για την έκδοση ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ έχει «στο τραπέζι» σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ΓΕΚ Τέρνα με σκοπό να χρηματοδοτήσει μια σειρά από μεγάλα κατασκευαστικά έργα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με εγχώριες τράπεζες, καθώς το ζητούμενο είναι η πλειονότητα των κεφαλαίων να προέλθει από την εσωτερική αγορά. Ως προς χρονοδιάγραμμα, στόχος είναι η έκδοση να πραγματοποιηθεί στους πρώτους μήνες της Άνοιξης –ιδανικά το Μάρτιο- εφόσον βέβαια και οι συνθήκες στην αγορά το επιτρέψουν.

Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται λογική και αναμενόμενη από παράγοντες της αγοράς, καθώς η ΓΕΚ Τέρνα είναι έτοιμη να «τρέξει» μια σειρά από μεγάλα κατασκευαστικά έργα. Το πρώτο από αυτά αφορά το αεροδρόμιο στο Καστέλι της Κρήτης, το οποίο έχει ήδη κλειδώσει. Και το δεύτερο δεν είναι άλλο από το καζίνο στο Ελληνικό, καθώς η κοινοπραξία Mohegan Entertainment – ΓΕΚ Τέρνα πέρασε στη δεύτερη φάση του σχετικού διαγωνισμού, ενώ ταυτόχρονα αποκλείστηκε ο ανταγωνιστής της, Hard Rock International.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, η εταιρεία και ο επικεφαλής της κ. Γιώργος Περιστέρης θέλουν να έχουν «δύναμη πυρός» σε ρευστότητα, καθώς εκτιμούν ότι θα υπάρξουν σύντομα και νέα, μεγάλα κατασκευαστικά έργα στα οποία θα συμμετάσχουν. Επιπλέον, θέλουν να αξιοποιήσουν την ιδιαίτερα θετική συγκυρία στις αγορές, προκειμένου να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος χρήματος, προκειμένου και να αναχρηματοδοτήσουν προηγούμενα δάνεια και ομόλογα της εταιρείας.

Η επιτυχία του «πράσινου ομολόγου»

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια και της επιτυχημένης έκδοσης του «πράσινου ομολόγου» ύψους 150 εκατ. ευρώ από την Τέρνα Ενεργειακή τον προηγούμενο Οκτώβριο. Το ποσό των 150 εκατ. ευρώ που ζήτησε η εταιρεία, υπερκαλύφθηκε 4,56 φορές καθώς η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές ανήλθε στα 684 εκατ. ευρώ, γεγονός που αποτέλεσε και «ψήφο εμπιστοσύνης» για την εταιρεία, ενώ το κουπόνι διαμορφώθηκε στο 2,6%, δηλαδή εξόχως ανταγωνιστικό. Με οδηγό λοιπόν την προηγούμενη, επιτυχημένη έκδοση η διοίκηση της Τέρνα επιδιώκει αντίστοιχα ανταγωνιστικά επιτόκια, προσδοκώντας ταυτόχρονα σε αυξημένη ζήτηση από θεσμικούς αλλά και ενδεχομένως ιδιώτες επενδυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider