ΔΕΗ: Σε θετικό έδαφος η διαδικασία για την πώληση των μονάδων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Σε θετικό έδαφος η διαδικασία για την πώληση των μονάδων
Τα αποτελέσματα για Μεγαλόπολη και Μελίτη ενθαρρύνουν την αποεπένδυση.

Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2018 για τις προς πώληση μονάδες της ΔΕΗ σε Μελίτη και Μεγαλόπολη δημιουργούν θετικό έδαφος για την πορεία της αποεπένδυσης. Οι προσφορές αναμένεται να κατατεθούν εκτός απροόπτου στις 23 Ιανουαρίου ενώ θα ακολουθήσει η έγκριση από το ΔΣ της επιχείρησης στο τέλος του μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, η Μεγαλόπολη κατέγραψε μηδενικές ζημιές (ενώ στο τρίτο τρίμηνο είχε σημειώσει ζημιές 3 εκατ. ευρώ ), ενώ η Μελίτη έκλεισε με ζημιές 0,9 εκατ. ευρώ (από ζημιές 5 εκατ. ευρώ κατά το τρίτο τρίμηνο).

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΗ, αν οι νέοι ιδιοκτήτες λάβουν και πρόσθετα μέτρα (εργολαβίες, διαγωνισμοί, εθελουσία, αλλαγή μοντέλου εργασίας) οι μονάδες θα καταστούν ακόμη πιο ανταγωνιστικές. Με τις κατάλληλες ενέργειες, όπως αναφέρει «η ΔΕΗ, η Μεγαλόπολη καθίσταται κερδοφόρα και με επιπλέον μέτρα συν τα ΑΔΙ, θα μπορεί να δίνει ικανοποιητικά κέρδη και επομένως θα μπορεί να δώσει και ένα καλό τίμημα».

Σημειώνεται ότι για τις προς πώληση μονάδες στη Φλώρινα και τη Μεγαλόπολη αναμένεται να καταθέσουν προσφορές ο Μυτιληναίος, η κινεζική CHN Energy με τον όμιλο Κοπελούζου και η τσεχική Seven Energy σε κοινοπραξία με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Αν και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν οι προσφορές θα αφορούν ξεχωριστά στις μονάδες της Φλώρινας ή της Μεγαλόπολης, η διοίκηση εκτιμά ότι οι προσφορές θα αφορούν ταυτόχρονα και στις δύο περιοχές. Πάντως, στους όρους του διαγωνισμού προβλέπεται ότι αν κάποιος δώσει προσφορά και για τις δύο μονάδες, τότε, αποκτά προβάδισμα έναντι των άλλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider