ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π: Ημερίδα για την ενεργειακή αποδοτικότητα κτηρίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π: Ημερίδα για την ενεργειακή αποδοτικότητα κτηρίων
Κάθε 1 εκατ. ευρώ επενδύσεων στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων αυξάνει συνολικά το ΑΕΠ κατά €1,4 εκατ. ευρώ.

H ανάδειξη του οφέλους που μπορεί να προσδώσει στην ελληνική οικονομία, η επιτάχυνση της εφαρμογής των δράσεων ενεργειακής αποδοτικότητας και εξοικονόμησης ενέργειας στα κτήρια, όπως προβλέπονται στο σχετικό εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο είναι το αντικείμενο της μελέτης του ΙΟΒΕ «Η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας». Η μελέτη θα παρουσιαστεί σε ημερίδα που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διογκωμένης Πολυστερίνης (ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π), την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο «Θέμις Κανελλόπουλος» Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Τα συμπεράσματα της μελέτης θα παρουσιάσει ο κ. Ηλίας Ντεμιάν, Ερευνητικός Συνεργάτης ΙΟΒΕ και τοποθέτηση/σχολιασμό για τις τάσεις και τις προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας ο κ. Νικόλαος Βέττας, Γενικός Δ/ντής ΙΟΒΕ, Καθηγητής Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Χαιρετισμό μεταξύ άλλων θα απευθύνουν οι κ.κ. Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πειραιά, Γεώργιος Νούνεσης, Διευθυντής & Πρόεδρος Δ.Σ., ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, Μανώλης Δεληγιαννάκης, Επ. Πρόεδρος HellasCert, Γενικός Διευθυντής DQS Hellas, Στράτος Παραδιάς, Προέδρος ΠΟΜΙΔΑ, UIPI.

Θα συζητηθούν θέματα για την ενίσχυση της ασφάλειας του ενεργειακού συστήματος, την οικονομική ανάπτυξη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα την ώθηση από τις επενδύσεις ενεργειακής αναβάθμιση κτιρίων κ.α.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου, και θα συμμετέχουν οι κ.κ.: Άννα Δάντη, Επικεφαλής Τμήματος Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Μιλτιάδης Κατσαρός, Επίκ. Καθηγητής Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, Παντελής Πατενιώτης, Γενικός Δ/ντής ΠΑΣΥΔΙΠ, Στέφανος Παλαντζάς, Πρόεδρος ΕΙΠΑΚ, Απόστολος Ευθυμιάδης, Ενεργειακός Σύμβουλος ΠΟΜΙΔΑ & UIPI, ΤΕΕ.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider