Την Κυριακή ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις- «Άμεση κατάργηση του θεσμού» ζητούν οι έμποροι της Αθήνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Κυριακή ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις- «Άμεση κατάργηση του θεσμού» ζητούν οι έμποροι της Αθήνας
Οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διεξαχθούν από την 1η έως και την 14η  Νοεμβρίου 2020.

Στο αίτημά του για άμεση κατάργηση του «παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων δεν έχουν ακόμα καταργηθεί» εμμένει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΕΣΑ ενημερώνει ωστόσο τους καταναλωτές ότι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, θα διεξαχθούν κανονικά από την 1η έως και την 14η Νοεμβρίου 2020. Στο διάστημα αυτό παρέχεται από το νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της περιόδου, που φέτος συμπίπτει με την 1η Νοεμβρίου, με προτεινόμενο από τον Ε.Σ.Α ωράριο λειτουργίας, από τις 11:00 έως τις 18:00.

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

«Ασφαλείς οι εμπορικές αγορές της Αθήνας»

Με την ευκαιρία της έναρξης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, απευθυνόμενος προς τους καταναλωτές δηλώνει ότι όλες οι εμπορικές αγορές της Αθήνας παραμένουν ασφαλείς, επειδή όπως τονίζει, οι επιχειρηματίες με πραγματικό αίσθημα ευθύνης τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας προς όφελος των ιδίων, των εργαζομένων και των καταναλωτών.

Προτρέπει τους καταναλωτές να τηρούν και εκείνοι από την πλευρά τους τα αναγκαία μέτρα και τονίζει, πως την κρίσιμη αυτή περίοδο το εμπόριο, με αιχμή του δόρατος τα καταστήματα λιανικής, αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα σταθερότητας για την οικονομία και καλεί τους καταναλωτές να ενισχύσουν όσο μπορούν την αγορά, εκμεταλλευόμενοι τις μειωμένες τιμές των προς διάθεση προϊόντων.

Διαβάστε επίσης:

Τι περιμένουν οι έμποροι από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider