Μεγάλο πλήγμα για τα ανθοπωλεία οι ακυρώσεις των γάμων

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλο πλήγμα για τα ανθοπωλεία οι ακυρώσεις των γάμων
«Το επόμενο τρίμηνο το οποίο για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικό λόγω των γάμων του καλοκαιριού, φέτος θα είναι "νεκρό"» λέει στο insider.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανθοπωλών, Μάριος Βαλλιάνος.

Σημαντικό πλήγμα στον τζίρο των ανθοπωλείων προκαλούν οι ακυρώσεις των γάμων του καλοκαιριού στις οποίες έχουν προχωρήσει αρκετά ζευγάρια λόγω του κορονοϊού.

Για τα ανθοπωλεία, έχει ήδη χαθεί η περίοδος της άνοιξης που παραδοσιακά η κίνηση ήταν αυξημένη, ενώ οι καταστηματάρχες περιμένουν τη γιορτή της Μητέρας την προσεχή Κυριακή για να δουν τις πωλήσεις τους να ανεβαίνουν.

«Το επόμενο τρίμηνο το οποίο για εμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικό λόγω των γάμων του καλοκαιριού, φέτος θα είναι «νεκρό» καθώς πολλά ζευγάρια αποφάσισαν να τους ακυρώσουν» λέει στο insider.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανθοπωλών, Μάριος Βαλλιάνος.

«Αυτή τη στιγμή το ορόσημο για εμάς, όσον αφορά στην πορεία του μήνα αλλά και ενδεικτικό της επόμενης περιόδου είναι η γιορτή της Μητέρας, όπου παραδοσιακά ο τζίρος ανεβαίνει. Από τη Δευτέρα που άνοιξαν στο σύνολο τους τα ανθοπωλεία, η κίνηση είναι μέτρια» προσθέτει.

Καλύτερη η εικόνα στα φυτώρια

Η εικόνα στα φυτώρια, αρκετά εκ των οποίων παρέμειναν ανοιχτά κατά την προηγούμενη περίοδο είναι καλύτερη, σύμφωνα με τον κ. Βαλλιάνο.

«Ο κλάδος κινήθηκε στα φυτώρια, καθώς ακυρώθηκαν οι φετινές ανθοκομικές εκθέσεις και οι καταναλωτές πήγαν για να αγοράσουν φυτά » σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την κηπουρική ήταν ιδιαίτερα αυξημένο κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων και την παραμονή τους στο σπίτι. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας IRI, την εβδομάδα που τελείωσε στις 26 Απριλίου, στα σούπερ μάρκετ οι πωλήσεις σε φυτά και προϊόντα κηπουρικής παρουσίασαν αύξηση 97,8% και 72,4 αντίστοιχα σε σχέση με πέρσι. Παράλληλα στοιχεία της πλατφόρμας Skroutz έδειξαν αύξηση πωλήσεων 142% στα προϊόντα κηπουρικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider