Υποτονική η κίνηση την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποτονική η κίνηση την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων
Η αγορά κινείται στα αντίστοιχα χαμηλά επίπεδα με πέρσι, όπως λέει στο insider.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Σε χαμηλά επίπεδα κινείται ο τζίρος στην αγορά την πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων κι ενώ τα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά και την Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

Όπως λέει στο insider.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, μετά τον πρώτο απολογισμό των εμπόρων τη Δευτέρα, η αγορά κινείται στα αντίστοιχα χαμηλά επίπεδα με την περσινή πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων.

Οι καταναλωτές που βγήκαν τελικά να ψωνίσουν, προτίμησαν να αγοράσουν παραδοσιακά, ρούχα και παπούτσια, ενώ σύμφωνα με τον κ. Καφούνη, οι εκπτώσεις ήδη από την πρώτη εβδομάδα είναι μεγάλες και ξεπερνούν σε κάποια προϊόντα το 50%.

Οι έμποροι πάντως ευελπιστούν ότι το επόμενο διάστημα θα τονωθεί η κίνηση στην αγορά και μέχρι το τέλος των χειμερινών εκπτώσεων στις 29 Φεβρουαρίου, μπορεί να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών όσο και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, έχουν εκφράσει επανειλημμένα τη θέση τους για «ψαλίδι» στις παρατεταμένες περιόδους εκπτώσεων. Συγκεκριμένα ο ΕΣΑ έχει ζητήσει την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας έχει προτείνει τον περιορισμό των εκπτωτικών περιόδων σε δύο μήνες τον χρόνο, δηλαδή στο «τέλος εποχής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider