Πόσα ξόδεψαν οι Έλληνες τη Black Friday και τη Cyber Monday

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσα ξόδεψαν οι Έλληνες τη Black Friday και τη Cyber Monday
Ο συνολικός τζίρος του τριημέρου ανήλθε περίπου στα 3 δισ. ευρώ.

Από 180 έως 200 ευρώ ξόδεψε κατά μέσο όρο ο Έλληνας καταναλωτής κατά τη διάρκεια της Black Friday και της Cyber Monday ενώ ο συνολικός τζίρος ανήλθε, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου στα 3 δισ. ευρώ, ενισχυμένος κατά περίπου 4%-5%, σε σύγκριση με πέρυσι.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης μιλώντας στο Διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηριακού Συμβουλίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι 6 στους 10 καταναλωτές προχώρησαν σε αγορές το τριήμερο.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν τις πρώτες εκτιμήσεις της αγοράς και προέρχονται από έρευνες που έγιναν στο λεκανοπέδιο Αττικής, την περίοδο μεταξύ 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου. Ο συνολικός τζίρος του τριημέρου βάσει αυτών των εκτιμήσεων αντιστοιχεί, στο 8% περίπου του ετήσιου τζίρου της λιανικής.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη την περίοδο αυτή, το μεγαλύτερο τζίρο κατέγραψαν οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών συσκευών και ηλεκτρονικών ειδών στο λεκανοπέδιο της Αττική και ακολούθησαν τα πολυκαταστήματα υπόδησης, καλλυντικών και γενικότερα οι πωλήσεις επώνυμων ειδών. Τα ρούχα και τα παπούτσια παρέμειναν και φέτος η δημοφιλέστερη αγορά των Ελλήνων καταναλωτών.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι τη φετινή χρονιά, τα «χτυπήματα» για online αγορές σχεδόν διπλασιάστηκαν από πέρυσι, που σημαίνει ότι αρκετοί προτίμησαν τις αγορές μέσω Διαδικτύου, ενώ η συμμετοχή των επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους στη Black Friday και τη Cyber Monday ήταν μεγαλύτερη κατά 4-5% σε σχέση με πέρσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider