Eμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Γιατί η Black Friday κινδυνεύει να χάσει τον σκοπό της

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Γιατί η Black Friday κινδυνεύει να χάσει τον σκοπό της
«Η Black  Friday είναι μία ημέρα γιορτής του εμπορίου και όχι  μια ακόμα παρατεταμένη περίοδος προσφορών»  τονίζουν οι έμποροι της Αθήνας.

Τον κίνδυνο ο θεσμός της Βlack Friday να χάσει τον σκοπό και την αίγλη του, «εάν μετατραπεί από ημέρα γιορτής του εμπορίου, σε μία ακόμη παρατεταμένη και αναιμική περίοδο προσφορών» επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, σε ανακοίνωσή του.

«Η Black Friday είναι μία ημέρα γιορτής του εμπορίου και όχι μια ακόμα παρατεταμένη περίοδος προσφορών» τονίζουν οι έμποροι της Αθήνας.

Αναλυτικά αναφέρουν, ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών «θεωρεί την Black Friday μία ημέρα γιορτής του εμπορίου που αφορά όλο τον εμπορικό κόσμο, ανεξαρτήτως μεγέθους επιχείρησης και κατηγορίας προϊόντων. Συμμετέχοντας σε αυτή την ενέργεια, οι επιχειρήσεις αυξάνουν τις πωλήσεις τους και ενισχύουν άμεσα την ρευστότητα τους, αλλά παρέχουν παράλληλα την δυνατότητα στους καταναλωτές, να επωφεληθούν από τις πολύ χαμηλές τιμές σε συγκεκριμένα είδη».

Παράλληλα συμβουλεύει τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς ενόψει Black Friday στις 29 Νοεμβρίου και τους καλεί να «αξιοποιήσουν προς το συμφέρον τους τις χαμηλές τιμές που θα βρουν στην αγορά την συγκεκριμένη μέρα».

«Η έρευνα αγοράς αποτελεί πάντοτε χρήσιμο εργαλείο για τον καταναλωτή, για να επιλέξει με αντικειμενικά κριτήρια τα προϊόντα που καλύπτουν τις προσωπικές του ανάγκες, συνυπολογίζοντας τη σχέση ποιότητας και τιμής, ειδικά για είδη τα οποία έχουν υψηλή αξία αγοράς» προσθέτει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider