Kodak: Από τις φωτογραφικές μηχανές στρέφεται στην παρασκευή φαρμάκων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Kodak: Από τις φωτογραφικές μηχανές στρέφεται στην παρασκευή φαρμάκων
Η Kodak έλαβε δάνειο 765 εκατ. δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση θα παρασκευάζει φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε γενόσημα φάρμακα.

Η εταιρεία που συνέδεσε το όνομά της με τις φωτογραφικές μηχανές στρέφεται πλέον στον τομέα παρασκευής φαρμάκων.

Ο λόγος για την Kodak, η οποία αφού έλαβε δάνειο 765 εκατ. δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση θα παρασκευάζει φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε γενόσημα φάρμακα, τα οποία είναι απαραίτητα αλλά εμφανίζουν τακτικά έλλειψη στις ΗΠΑ, όπως ανέφερε την Τρίτη σε ανακοίνωσή της η DFC, η κυβερνητική υπηρεσία που παραχώρησε το δάνειο στην εταιρεία.

Ο στόχος είναι η Kodak να παράγει συνολικά έως και το 25% των ουσιών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή γενόσημων στις ΗΠΑ.

Ικανοποίηση από τον Τραμπ

«Είναι σημαντικό ποσοστό το 25%. Πρόκειται για ένα αποφασιστικής σημασίας βήμα στον επαναπατρισμό της παρασκευής φαρμακευτικών προϊόντων στις ΗΠΑ» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Αν μάθαμε κάτι από την πανδημία, είναι ότι οι Αμερικανοί εξαρτώνται επικίνδυνα από ξένα δίκτυα εφοδιασμού για τα απαραίτητα φάρμακά τους», δήλωσε ο Πίτερ Ναβάρο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική Εταιρεία Διεθνούς Οικονομικής Ανάπτυξης (DFC) χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας βάσει του νόμου “Αμυντικής Παραγωγής”. Η νομοθεσία αυτή επιτρέπει στην αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κινητοποιεί τον ιδιωτικό βιομηχανικό τομέα για τις ανάγκες ασφαλείας της χώρας.

Η Kodak ιδρύθηκε από τον George Eastman το 1888 και αποτέλεσε κυρίαρχο παίκτη στον κλάδο της φωτογραφίας. Τον Ιανουάριο του 2012, η ​​εταιρεία κήρυξε πτώχευση και έστρεψε τις δραστηριότητες της στις εκτυπώσεις και τις επαγγελματικές υπηρεσίες για εταιρείες. Στο απόγειο της δραστηριότητάς στην εταιρεία εργάζονταν 145.000 άνθρωποι, ενώ πλέον το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της ανέρχεται σε περίπου 5.000.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Διαβάστε επίσης:

Την τρισδιάτατη εκτύπωση στην ελληνική αγορά φέρνει η HP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider