Συνεχίζεται η αιμορραγία για τη Softbank - Έχασε 18 δισ. σε ένα χρόνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται η αιμορραγία για τη Softbank - Έχασε 18 δισ. σε ένα χρόνο
Εξασθενεί συνεχώς η δυναμική του πανίσχυρου Ιάπωνα επενδυτή Μαγιασόσι Σον.

Καμπανάκια συναγερμού ηχούν στον πανίσχυρο επενδυτή και δεύτερο πλουσιότερο Ιάπωνα Μαγιασόσι Σον, καθώς το πανίσχυρο Vision Fund κατέγραψε ζημιές ύψους 18 δισ. δολαρίων στο οικονομικό έτος που έληξε τον Απρίλιο.

Κάτι παραπάνω από τα μισά - δηλαδή ζημιές ύψους 10 δισ. δολαρίων - προήλθαν από τις καταρρέουσες εταιρείες WeWork και Uber. Ωστόσο τα χειρότερα νέα δεν είναι αυτά για τον Σον καθώς ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Alibaba Τζακ Μα ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Softbank Group. Η κίνηση αυτή πιθανότατα να σηματοδοτεί μια περαιτέρω συρρίκνωση της Softbank, με τον Σον να αντιμετωπίζει απώλειες ρεκόρ, αλλά και έντονη κριτική για τους χειρισμούς του.

Ο Σον αρέσκονταν στο να «ρίχνει» πολλά δισεκατομμύρια σε «μαύρες τρύπες» όπως είναι η We ή η Uber, ώστε να υπάρξει μια καμένη γη στο χώρο δραστηριότητας των εταιρειών.

Η τακτική αυτή δεν φαίνεται να καρποφόρησε, με την πάλαι ποτέ απαστράπτουσα startup μίσθωσης ακινήτων και χώρων γραφείων WeWork να εμφανίζει σημάδια εγκατάλειψης λόγω κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider