Εκατοντάδες καταστήματα fast food των αλυσίδων McDonald's, Burger King, Popeyes στις ΗΠΑ ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους, λαμβάνοντας μέτρα προστασίας και προχωρώντας σε αλλαγές στους χώρους προκειμένου να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Σχεδόν 1.000 καταστήματα Burger King, Popeyes και Tim Hortons άνοιξαν σε όλη τη Βόρεια Αμερική, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Restaurant Brands International, José Cil.

Σύμφωνα με το Business Insider, o Cil σημείωσε ότι ότι στελέχη της RBI στην Ασία βοήθησαν στον σχεδιασμό για τη λήψη των αποφάσεων σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουν με ασφάλεια τα καταστήματα και στις ΗΠΑ.

Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν,  την τοποθέτηση ασπίδων προστασίας και ανέπαφη εξυπηρέτηση στα ταμεία, κανόνες για ασφαλή απόσταση στις κουζίνες καθώς και σήμανση που δείχνει στους πελάτες ποια τραπέζια είναι διαθέσιμα.

Παράλληλα τα τραπέζια θα απολυμαίνονται έπειτα από κάθε χρήση ενώ θα δεν θα λειτουργούν τα μηχανήματα αυτόματης εξυπηρέτησης για αναψυκτικά.

«Έχουμε αποδεχθεί πλήρως ότι πρέπει να αλλάξουν τμήματα των εστιατορίων μας, σίγουρα για το άμεσο μέλλον και πιθανόν για πάντα» λέει ο Cil. Όπως εξηγεί, όσον αφορά για παράδειγμα στις μάσκες και τα γάντια, ομάδες της εταιρείας εξετάζουν της χρήση πιο άνετων και επαναχρησιμοποιούμενων μασκών, οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν μέρος των στολών της εταιρείας.

Αντίστοιχα για την αλυσίδα McDonald's στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο στο τμήμα επικοινωνιών David Tovar, υπάρχουν κάποια εθνικά στάνταρτς που πρέπει να πληρούν τα καταστήματα και σε συνδυασμό με τους τοπικούς κανόνες ασφαλείας που ισχύουν, μπορούν να αποφασίζουν εάν θα ανοίξουν.

Οι αλλαγές στα καταστήματα της εταιρείας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων νέα διάταξη στα καθίσματα, μάσκες και γάντια μέσα στα εστιατόρια ενώ τα self service bar θα παραμένουν κλειστά.