Περισσότερα «συμβόλαια» με το Πεντάγωνο θέλει ο Τζεφ Μπέζος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περισσότερα «συμβόλαια» με το Πεντάγωνο θέλει ο Τζεφ Μπέζος
Ο Τζεφ Μπέζος δήλωσε πρόθυμος να «βοηθήσει» με τον εκμοντερνισμό του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ισχυρότερη παρουσία της Amazon στο αμερικανικό Πεντάγωνο επιδιώκει ο Τζεφ Μπέζος και ενισχύει τον ανταγωνισμό στον τομέα της άμυνας.

Σύμφωνα με το Marketwatch, ο ιδρυτής και CEO της Amazon θέλει να ενισχύσει την παρουσία της εταιρείας του στον τομέα της άμυνας και της πολεμικής βιομηχανίας, σύμφωνα με τα σχόλια του κατά το διήμερο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Καλιφόρνια, ΗΠΑ, το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται ο Τζεφ Μπέζος δήλωσε πρόθυμος να «βοηθήσει» με τον εκμοντερνισμό του αμερικανικού Πενταγώνου.

Στη Microsoft η σύμβαση JEDI

Στο παρελθόν, η Amazon είχε καταθέσει προσφορά αξίας 10 δισ. δολαρίων στο διαγωνισμό του υπουργείου Άμυνας για το πρόγραμμα «Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud (JEDI)», αλλά έχασε το συμβόλαιο από τη Microsoft.

Η σύμβαση JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure), δεκαετούς διάρκειας, έχει στόχο να εκσυγχρονιστούν τα συστήματα πληροφορικής των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων.

Για να διευκολυνθεί η ανάπτυξη της νέας αρχιτεκτονικής αποθήκευσης δεδομένων, το Πεντάγωνο αποφάσισε η σύμβαση να έχει μόνο έναν ανάδοχο, παρά να μοιραστεί σε πολλές εταιρείες με πολλές προσκλήσεις υποβολής προσφορών.

Η Google αποσύρθηκε από την κούρσα τον Οκτώβριο του 2018, εξηγώντας ότι «δεν έλαβε εγγυήσεις» ότι η σύμβαση αυτή θα «συμμορφωνόταν προς τις αρχές [της] όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider