Πάουελ: Δεν θα χτυπηθεί η αμερικανική οικονομία από μία ύφεση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάουελ: Δεν θα χτυπηθεί η αμερικανική οικονομία από μία ύφεση
Εικόνα για το πως θα κινηθεί η Fed το επόμενο διάστημα έδωσε ο πρόεδρός της από τη Ζυρίχη.

Δεν αναμένει να χτυπηθεί η αμερικανική από μια ύφεση ο κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ όπως τόνισε την Παρασκευή, μιλώντας στη Ζυρίχη.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι παρακολουθεί προσεκτικά μια σειρά από φαινόμενα αβεβαιότητας, όπως είναι οι εμπορικές διενέξεις (κυρίως ΗΠΑ - Κίνας), και θα «δράσει κατάλληλα για να διατηρηθεί η οικονομική επέκταση».

Στην ομιλία του, ο κ. Πάουελ παρουσίασε μια θετική εικόνα της αμερικανικής οικονομίας, τονίζοντας πως η κατανάλωση βρίσκεται σε ένα καλό μομέντουμ.

Ο ισχυρός άνδρας της Fed παρ'ολα αυτά ανησυχεί όπως δήλωσε για τον πολύ χαμηλό πληθωρισμό, υποδηλώνοντας ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να δράσει για να ενισχύσει τον επίμονα χαμηλό πληθωρισμό.

«Δεν θα έβλεπα μια ύφεση ως την πιο πιθανή εξέλιξη για τις ΗΠΑ ή για την παγκόσμια οικονομία» ανέφερε. Η πιο πιθανή εξέλιξη για τις ΗΠΑ είναι η ανάπτυξη της οικονομίας με μέτριο ρυθμό.

Ο κ. Πάουελ υποστήριξε ωστόσο ότι εξαιτίας των χαμηλών επιτοκίων οι κεντρικές τράπεζες έχουν μικρότερη ευχέρεια να στηρίξουν την οικονομία σε περίπτωση που προκύψει μια ύφεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider