Σημαντικά περιθώρια για αύξηση κερδών στη VW

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σημαντικά περιθώρια για αύξηση κερδών στη VW

Περιθώρια για σημαντική αύξηση της κερδοφορίας της «βλέπει» η Volkswagen, παρά το σκάνδαλο της παραποίησης ρύπων που ταλανίζει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία τους τελευταίους μήνες.

Η «συνταγή της επιτυχίας» έγκειται στον επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής της, συμπεριλαμβανομένων των δραστικών περικοπών κόστους στις μεμονωμένες μονάδες και το σύνολο του ομίλου, όπως αποκάλυψε ο CEO Matthias Mueller στην ετήσια συνέντευξη Τύπου.

Πέρυσι, η VW κατέγραψε λειτουργικές ζημίες 4,1 δισ. ευρώ, τις υψηλότερες στην ιστορία της, καθώς ενέγραψε προβλέψεις ύψους 16,2 δισ. ευρώ και μείωσε το μέρισμά της προκειμένου να καλύψει το κόστος για το σκάνδαλο των παραποιημένων τιμών στις εκπομπές ρύπων.

«Γνωρίζουμε ότι το 2016 θα είναι ένας ακόμα πολύ απαιτητικός χρόνος για τον όμιλο VW», δήλωσε ο Mueller, προσθέτοντας ότι η εταιρία σημειώνει σταδιακά πρόοδο σε ό,τι αφορά την διευθέτηση του σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων.

Οι προσπάθειες να βελτιωθούν οι δομές και να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα σε όλον τον όμιλο θα είναι σε πλήρη εφαρμογή έως τις αρχές του 2017 και καταγράφεται «καλή πρόοδος» σε ό,τι αφορά τη στρατηγική της εταιρίας με τους στόχους και τις προτεραιότητες έως το 2025, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον Mueller.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider