Τέλος η έκπτωση προστίμου για όσους παρκάρουν σε θέσεις ΑμεΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος η έκπτωση προστίμου για όσους παρκάρουν σε θέσεις ΑμεΑ
Καμία έκπτωση προστίμου δεν θα δικαιούνται όσοι παρκάρουν σε θέσεις ΑμεΑ, ακόμα και αν αποπληρώσουν το πρόστιμο εντός δέκα ημερών.

«Τέλος» στην έκπτωση για πρόωρη πληρωμή προστίμου και αφαίρεση πινακίδας και διπλώματος για 60 ημέρες προβλέπει νομοσχέδιο για τα «υδατοδρόμια και άλλες διατάξεις», για όσους παρκάρουν σε θέσεις ΑμεΑ ή παρεμποδίζουν ράμπες διαβάσεις ατόμων με αναπηρία.

Για τους υπόλοιπους παραβάτες θα παραμείνει η έκπτωση 50% σε περίπτωση που αποπληρώσουν το πρόστιμο εντός δέκα ημερών.

Με το νέο νομοσχέδιο «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών και άλλες διατάξεις», το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θεσμοθετεί παράλληλα και ζητήματα όπως το κλείσιμο αυτοκινητοδρόμων και οι άδειες οδήγησης.

Έρχονται «καμπάνες» για κλειστούς αυτοκινητοδρόμους και Εθνικές Οδούς

Η διάταξη για τους τους κλειστούς αυτοκινητοδρόμους και τις Εθνικές Οδούς, προβλέπει την επιβολή προστίμου από 5.000 έως 1.000.000 ευρώ για τη διακοπή κυκλοφορίας στους αυτοκινητοδρόμους και τις –παλαιές και νέες– Εθνικές Οδούς λόγω καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο Άρθρο 65 του νομοσχεδίου η διακοπή της κυκλοφορίας σε οποιοδήποτε τμήμα του βασικού και του δευτερευόντος εθνικού δικτύου απαγορεύεται. Αν υπάρξει διακοπή άνω της μίας ώρας για λόγους που δεν προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία ή από τις συμβάσεις παραχώρησης –όπως για παράδειγμα από δυσμενείς καιρικές συνθήκες- τότε επιβάλλονται κυρώσεις.

Άδειες οδήγησης

Σε ό,τι αφορά στις άδειες οδήγησης, προβλέπεται η διαδικασία χορήγησης της προσωρινής άδειας οδήγησης μέχρι την έκδοση της κανονικής, δηλαδή το διάστημα από την εξέταση μέχρι την έκδοση της άδειας, ενώ διευκολύνονται οι κάτοχοι διπλωμάτων οδήγησης τρίτων χωρών (όπως π.χ. οι Κινέζοι) να οδηγούν στην Ελλάδα, αρκεί να υπάρχει νόμιμη επίσημη μετάφραση (ελληνική ή αγγλική) της εθνικής τους άδειας.

Η χορήγηση της προσωρινής άδειας οδήγησης θα διενεργείται ηλεκτρονικά, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας του υπουργείου Μεταφορών, ύστερα από την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης των δικαιούχων και κατόπιν της ταυτοποίησής τους στην οικεία πλατφόρμα.

Στην ψηφιακή πλατφόρμα μέσω ηλεκτρονικών μέσων, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και τα ελεγκτικά όργανα ως εξουσιοδοτημένοι χρήστες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider