Επιχειρήσεις
17-10-2018 | 09:36

Στον αέρα η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής - Ναυάγησαν οι συνομιλίες με τη Gongbao

Στον αέρα η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής - Ναυάγησαν οι συνομιλίες με τη Gongbao

Τον τερματισμό των διαπραγματεύσεων χωρίς αποτέλεσμα με την κινεζική Gongbao για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ανακοίνωσε και επίσημα η Εθνική Τράπεζα επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών

Πλέον η τράπεζα αναζητεί εναλλακτικές επιλογές με το σενάριο που κερδίζει έδαφος να είναι η εισαγωγή της Εθνικής Ασφαλιστικής με Δημόσια Προσφορά Μετοχών στο Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr η Τράπεζα έχει λάβει κατά βάση την έγκριση των Βρυξελλών για μελλοντικό IPO, εφόσον βέβαια βελτιωθούν και οι συνθήκες τόσο στις διεθνείς αγορές όσο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας  

«Σε συνέχεια της από 8.6.2018 ανακοίνωσης αναφορικά με τη διαδικασία αποεπένδυσης της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων «η ΕΘΝΙΚΗ», η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. ("ΕΤΕ") ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι μετά από την εξέταση και αξιολόγηση των διαφόρων πτυχών της δεσμευτικής προσφοράς της Gongbao Group για την Εθνική Ασφαλιστική, συμπεριλαμβανομένης και της βεβαιότητας επιτυχούς ολοκλήρωσης της συναλλαγής, αποφάσισε να μην προβεί σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο επενδυτή.

Η ΕΤΕ δεσμεύεται στη διερεύνηση εναλλακτικών επιλογών αναφορικά με τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης όπως συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα ενημερώσει τους επενδυτές αντιστοίχως σε εύθετο χρόνο».

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.