Άφησε τις πολυεθνικές και άνοιξε εστιατόριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άφησε τις πολυεθνικές και άνοιξε εστιατόριο

Μια σύγχρονη «ιστορία αγάπης» κρύβει το γνωστό εστιατόριο Chefi που στεγάζεται σε μια ιδιαίτερη μονοκατοικία στο Χαλάνδρι. Η Έφη Κότσαπα, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, άφησε πίσω της 20 χρόνια εργασίας στον τομέα του marketing finance και από τις αίθουσες meeting των πολυεθνικών βρέθηκε σε έναν χώρο που αγαπάει ιδιαίτερα: στην κουζίνα του δικού της εστιατορίου.

Ακολουθώντας τη γνωστή ρήση «όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος», η Έφη αποφάσισε στα 40 της να εγκαταλείψει την τελευταία της δουλειά ως γενική διευθύντρια σε εταιρεία επενδύσεων στην Κύπρο και να γραφτεί σε σχολή σεφ. «Από μικρή ανακατευόμουν με την κουζίνα, μου άρεσε να μαγειρεύω, η μάνα μου με έδιωχνε, ο πατέρας μου ως καθηγητής που ήταν θεωρούσε ότι έπρεπε να σπουδάσω. Σπούδασα λοιπόν. Πήγα στη Βοστώνη, έκανα μεταπτυχιακό στο Σαν Φρανσίσκο, πήρα υποτροφίες και επέστρεψα στην Αθήνα όπου απασχολήθηκα σε μεγάλες εταιρείες στον τομέα του marketing finance. Ουσιαστικά εκείνο που μου άρεσε ήταν να ταξιδεύω και εργαζόμουν για να χρηματοδοτώ μακρινά ταξίδια όπως ήταν για παράδειγμα ένα ταξίδι που έκανα στα Ιμαλάια. Και ο κλάδος όπου βρισκόμουν παρείχε υψηλούς μισθούς. Όμως το όνειρό μου ήταν η μαγειρική, η κουζίνα, ένα δικό μου εστιατόριο. Έτσι το 2007 γράφτηκα σε σχολή μαγειρικής και το Μάρτιο του 2014 άνοιξα το εστιατόριο», αναφέρει η Έφη.

Ο δρόμος βέβαια δεν ήταν «στρωμένος με ροδοπέταλα» για την Έφη. Σε εποχή που ξεκινούσε η κρίση και κάνοντας μια στροφή 180 μοιρών στην καριέρα της, ήταν δύσκολο να βρει εστιατόριο ακόμη και για πρακτική. «Ωστόσο, στάθηκα τυχερή, γιατί με δέχθηκαν σε ένα εστιατόριο στη Γλυφάδα όπου και γνώρισα τον Αλέξανδρο Κοσυββάκη, ο οποίος ήταν σεφ στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Και από τότε ακολουθήσαμε μια κοινή πορεία», εξομολογείται η Έφη.

Αυτό που κυρίως είχε «ιντριγκάρει» την Έφη ήταν η ιδέα του «personal chef» κατά τα πρότυπα του εξωτερικού όπου ο σεφ «κάνει το τραπέζι» στο σπίτι του πελάτη. Τα πρώτα βήματα της Έφης ήταν αυτά ακριβώς. Από το 2009 έως το 2014 ασχολήθηκε με το gourmet catering ενός upper class κοινού και ετοίμαζε πιάτα για privé γεύματα σε σπίτια. Κατόπιν, η εμπειρία που αποκόμισε μεταφέρθηκε στο φιλόξενο χώρο του Chefi. Το ίδιο και η πελατεία της.

Πιστή στην άποψη ότι τα καλύτερα εστιατόρια δεν είναι αυτά που έχουν ωραίους πολυελαίους και τραπεζομάντηλα, η Έφη δημιούργησε ένα χώρο όπου κάθε γωνία έχει μια δική της πινελιά. Κανένας διακοσμητής και κανένας αρχιτέκτονας δεν έχει επέμβει στο χώρο. Και το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον πρωτότυπο. Ένας «casual chic» χώρος, με χειροποίητα πλακάκια, ξύλινα έπιπλα, φυσικό φωτισμό και χειροποίητα φωτιστικά συνθέτουν το περιβάλλον του Chefi.

Πρόκειται για ένα «πολυμορφικό» περιβάλλον το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός δείπνου με φίλους, μιας ρομαντικής συνάντησης, ενός εταιρικού γεύματος, για γάμους ή βαφτίσια. Και βέβαια για το καλοκαίρι υπάρχει κήπος με μπαρ και τραπέζια για δείπνο σε μια ιδιαίτερη αυλή. Και όλα αυτά χωρίς κανένα άγχος, με τον πελάτη να επιλέγει τη μουσική και το μενού της αρεσκείας του και το προσωπικό του εστιατορίου με τη διακριτική του παρουσία να κάνει τους πελάτες να αισθάνονται «σαν στο σπίτι τους».

«Άμα θέλεις να πετύχεις κάτι, το πετυχαίνεις», λέει η Έφη, η οποία έδωσε το «άπαν των δυνάμεών της» για να δημιουργήσει αυτό το χώρο.

Αντίθετα με πολλά εστιατόρια που ανήκουν στην κατηγορία του Chefi, το management δεν επαναπαύεται στην ικανοποίηση που προσφέρει το ιδιαίτερο περιβάλλον αλλά προσφέρει μια ευφάνταστη κουζίνα, την οποία μάλιστα τολμά να ανανεώνει με νέα πιάτα και να την εμπλουτίζει με μενού σε θεματικές βραδιές (κάτι που για τα περισσότερα εστιατόρια θεωρείται αρκετά κοστοβόρο).

Το χταπόδι στη σχάρα με μελάνι σουπιάς, ζελέ ούζο, σούσι λαχανικών και καπνιστή μελιτζάνα ή το γιουβαρελάκι θαλασσινών με σως κακαβιάς, αφρό τζίντζερ, μπρουσκέτο καπνιστής πάπρικας και το ριζότο που εμπνέεται από τη χωριάτικη σαλάτα με κρέμα δυόσμου είναι κάποια από τα ευφάνταστα ορεκτικά. Στα κυρίως υπάρχουν πρωτότυπες επιλογές ψαροφαγίας, κρεατοφαγίας αλλά και ζυμαρικών: το χοιρινό iberico σχάρας με γιαούρτι ταντούρι, σαλάτα φακές, σταφίδα, κουκουνάρι και απαλό dressing ψητού σκόρδου & φασκόμηλου, οι φρέσκιες παπαρδέλες ταρτούφο με ραγκού μανιταριών, παρμεζάνα και φρέσκο θυμάρι, ο σολωμός σχάρας με σως μάγνκο και σόγια, ταμπουλέ λαχανικών, μανιτάρια και κρέμα wasabi.

Eξίσου λαχταριστά είναι και τα γλυκά όπως είναι το κανελόνι φλωρεντίν με τζαντούγια, ζελέ βατόμουρο, λευκή σοκολάτα και παγωτό φυστίκι ή το σπασμένο mille feuilles με κρέμα πορτοκάλι και φρούτα του δάσους.

Μία πολύ ενημερωμένη κάβα με κρασιά μικρών και μεγάλων παραγωγών και έμφαση στην ελληνική τοπική παράδοση συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο του Chefi ενώ διοργανώνονται θεματικές βραδιές (εθνικές κουζίνες, οινογνωσία κλπ).

Και όλα αυτά σε πολύ λογικές τιμές αναλογικά με την ποιότητα των υπηρεσιών, του φαγητού και των ποτών.

Εστιατόριο Chefi-Στοιχεία επικοινωνίας:

Περικλέους 31, 152 32 Χαλάνδρι
Τηλ.: 210 6815774
Email: [email protected]
Website: www.chefi.gr
Facebook: https://www.facebook.com/chefitherestaurant

Άφησε τις πολυεθνικές και άνοιξε εστιατόριο
Άφησε τις πολυεθνικές και άνοιξε εστιατόριο
Άφησε τις πολυεθνικές και άνοιξε εστιατόριο
Άφησε τις πολυεθνικές και άνοιξε εστιατόριο
Άφησε τις πολυεθνικές και άνοιξε εστιατόριο
Άφησε τις πολυεθνικές και άνοιξε εστιατόριο
Άφησε τις πολυεθνικές και άνοιξε εστιατόριο
Άφησε τις πολυεθνικές και άνοιξε εστιατόριο
Άφησε τις πολυεθνικές και άνοιξε εστιατόριο
Άφησε τις πολυεθνικές και άνοιξε εστιατόριο
Άφησε τις πολυεθνικές και άνοιξε εστιατόριο
Άφησε τις πολυεθνικές και άνοιξε εστιατόριο
Άφησε τις πολυεθνικές και άνοιξε εστιατόριο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider