Τραμπ: Παρατείνει το deadline πώλησης του TikTok έως τις 16 Δεκεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τραμπ: Παρατείνει το deadline πώλησης του TikTok έως τις 16 Δεκεμβρίου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Αναβάλλεται εκ νέου η προθεσμία για την μητρική ByteDance, για να προχωρήσει στην εκποίηση των δραστηριοτήτων της πλατφόρμας στις ΗΠΑ.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Τρίτη εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο αναβάλλει εκ νέου, αυτή τη φορά μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, την προθεσμία για την κινεζική μητρική εταιρεία του TikTok, ByteDance, για να προχωρήσει στην εκποίηση των δραστηριοτήτων της πλατφόρμας στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα σήμερα ο Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι ΗΠΑ και Κίνα κατέληξαν σε συμφωνία που θα διατηρήσει το TikTok σε λειτουργία στις ΗΠΑ, μεταφέροντας τα περιουσιακά στοιχεία της πλατφόρμας στις ΗΠΑ σε Αμερικανούς ιδιοκτήτες από την κινεζική ByteDance, δίνοντας ενδεχομένως τέλος σε ένα saga που διαρκεί σχεδόν ένα χρόνο.

Ο υπουργός Οικονομικών Σκοτ ​​Μπέσεντ δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ότι η συμφωνία ήταν παρόμοια με τους εμπορικούς όρους που είχαν διαπραγματευτεί νωρίτερα μέσα στο έτος και άφησε να εννοηθεί ότι πίστευε ότι ο Τραμπ και ο Σι θα οριστικοποιούσαν τη συμφωνία αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ολυμπιακός - Ρεάλ: Πόσα χρήματα διεκδικούν στον τελικό της Ευρωλίγκας

Ακίνητα: Το ΤΑΠ φεύγει, το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης έρχεται - Τι αλλάζει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Σενάριο επαναφοράς του 13ου μισθού στο Δημόσιο εξετάζει η κυβέρνηση - «Ζυγίζει» το δημοσιονομικό κόστος

Φόρτωση BOLM...
reader insider