Επ. Ανταγωνισμού: Απόκτηση κοινού ελέγχου από Aktor Ανανεώσιμες ΜΑΕ και Green Line επί της Sun Force One

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Επ. Ανταγωνισμού: Απόκτηση κοινού ελέγχου από Aktor Ανανεώσιμες ΜΑΕ και Green Line επί της Sun Force One
Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η απόκτηση κοινού ελέγχου από τις εταιρείες Aktor Ανανεώσιμες ΜΑΕ και Green Line επί της εταιρείας Sun Force One.

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η απόκτηση κοινού ελέγχου από τις εταιρείες Aktor Ανανεώσιμες ΜΑΕ και Green Line επί της εταιρείας Sun Force One.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΑ:

Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε Τμήμα, στις 13 Ιουνίου 2025, αποφασίστηκε (υπ' αριθμ. 882/2025 Απόφαση ΕΑ) ομόφωνα η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, η οποία αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από τις εταιρείες με τις επωνυμίες «AKTOR ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «AKTOR ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΑΕ» αφενός, και «ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ - ΜΗΤΣΙΟΛΙΔΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «GREEN LINE ENERGY A.E.» («GREEN LINE») αφετέρου, επί της εταιρείας με την επωνυμία «SUN FORCE ONE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και διακριτικό τίτλο «SUN FORCE ONE» («SUN FORCE ONE» ή «Επιχείρηση-Στόχος») κατ' εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011,

Η AKTOR ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΑΕ αποτελεί θυγατρική εταιρεία της AKTOR ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ και έχει ως αντικείμενο δραστηριότητας την ανάπτυξη και διαχείριση της λειτουργίας έργων ΑΠΕ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η GREEN LINE δραστηριοποιείται στον κλάδο των ΑΠΕ και, κατά κύριο λόγο, στην κατασκευή και συντήρηση φωτοβολταϊκών πάρκων. Η SUN FORCE ONE συστάθηκε τον Νοέμβριο του 2024 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ.

Η συναλλαγή θα επιφέρει τη μεταβολή του ελέγχου της Επιχείρησης - Στόχου από αποκλειστικό, που έχει σήμερα η GREEN LINE, σε κοινό έλεγχο της AKTOR ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΑΕ και της GREEN LINE.

Η συγκέντρωση αφορά στις σχετικές αγορές κατασκευής μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο χονδρικής. Ως γεωγραφική αγορά για την αγορά κατασκευής μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ορίζεται το σύνολο της ελληνικής επικράτειας ενώ για την αγορά παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο χονδρικής ορίζεται το σύνολο της ελληνικής επικράτειας με διάκριση σε Διασυνδεδεμένο και Μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα.

Η ΕΑ έκρινε ότι δεν προκύπτουν επηρεαζόμενες από τη συγκέντρωση αγορές σε οριζόντιο ή/και κάθετο επίπεδο. Ως εκ τούτου, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του Ν. 3959/2011, η υπό κρίση συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Mega deal Alpha Bank με Prodea και στο βάθος… Παπαλέκας

Metlen: Ολοκληρώθηκε η χρηματοδότηση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών στην Αυστραλία

Τι σηματοδοτεί για την ανάπτυξη της Carrefour το deal AVE - Βazaar

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider