Boeing: Πτώση 27% σε ετήσια βάση στις παραδόσεις αεροσκαφών τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Boeing: Πτώση 27% σε ετήσια βάση στις παραδόσεις αεροσκαφών τον Ιούνιο
Η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω ενός κυκεώνα προκλήσεων στην παραγωγή αλλά και νομικών εκκρεμοτήτων. 

Περισσότερα εμπορικά τζετ από οποιονδήποτε άλλο μήνα ανακοίνωσε πως παρέδωσε φέτος τον Ιούνιο η Boeing, ωστόσο το σύνολο των 44 αεροπλάνων αντιπροσώπευε πτώση 27% σε ετήσια βάση εν μέσω ενός κυκεώνα προκλήσεων στην παραγωγή αλλά και νομικών εκκρεμοτήτων.

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να επεκτείνει την παραγωγή μέχρι το τέλος του έτους, αφού παλεύει με εμπόδια στην εφοδιαστική αλυσίδα και μία πιο αργή γραμμή συναρμολόγησης μετά την έκρηξη στις 5 Ιανουαρίου σε ένα τζετ 737 MAX 9, ένα συμβάν που ξεκίνησε ένα μεγάλο κύκλο ρυθμιστικών ελέγχων.

Την Κυριακή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Boeing συμφώνησε να παραδεχθεί την ενοχή της σε κατηγορία εγκληματικής απάτης που συνδέεται με δύο θανατηφόρα δυστυχήματα του 737 MAX το 2018 και το 2019, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα του κατασκευαστή αεροπλάνων να εξασφαλίζει κρατικές συμβάσεις.

Η εταιρεία παρέδωσε πέντε 777 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων δύο στην Air China, επιβεβαιώνοντας τις αναφορές του Reuters ότι οι παραδόσεις ευρείας ατράκτου στην Κίνα ξεκίνησαν και πάλι αφού σταμάτησαν αυτή την άνοιξη λόγω κανονιστικού ελέγχου από τις κινεζικές αρχές. Η Boeing ανέφερε επίσης 11 παραγγελίες τον Ιούνιο για 777 αεροσκάφη, τον τρίτο υψηλότερο μήνα ποτέ για το μοντέλο.

Μετά την κατάργηση των ακυρώσεων και των μετατροπών, η Boeing δημοσίευσε καθαρά συνολικά 115 παραγγελίες από την αρχή του 2024, ενώ μετά από περαιτέρω λογιστικές προσαρμογές, ανέφερε προσαρμοσμένες καθαρές παραγγελίες 26 αεροπλάνων μέχρι στιγμής φέτος.

Η Boeing παρέδωσε 175 αεροπλάνα μέσα στο 2024, ενώ η ευρωπαϊκή αντίπαλος Airbus, έχει παραδώσει 323 αεροπλάνα το πρώτο εξάμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Austriacard: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ/μετοχή - Από 19/7 οι πληρωμές

Dyson: Περικοπή περίπου 1.000 θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Κομισιόν: «Πράσινο φως» στην εξαγορά της KIKO από την L Catterton

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider