Anglo American: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την BHP - Απορρίφθηκε προσφορά 49 δισ.

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Anglo American: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την BHP - Απορρίφθηκε προσφορά 49 δισ.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Σε επίσημες συνομιλίες για πρώτη φορά με την διοίκηση της Anglo American βρίσκεται ο μεταλλευτικός κολοσσός BHP, αφού απορρίφθηκε και η τρίτη πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε η BHP ύψους 49 δισ. δολαρίων.

Σε επίσημες συνομιλίες για πρώτη φορά με την διοίκηση της Anglo American βρίσκεται ο μεταλλευτικός κολοσσός BHP, αφού απορρίφθηκε και η τρίτη πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε η BHP ύψους 49 δισ. δολαρίων, ανοίγοντας τον δρόμο για το μεγαλύτερο deal στον κλάδο για περισσότερο από μία δεκαετία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η διοίκηση της Anglo American απέρριψε την πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε η BHP, ωστόσο ανακοίνωσε πως είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συζητήσεις με τη BHP, με καταληκτική ημερομηνία τις 29 Μαΐου, κάτι που έγινε αποδεκτό από την αρμόδια επιτροπή της BHP.

Νωρίτερα, η BHP σε ανακοίνωσή της είχε αναφέρει πως η προσφορά των 49 δισ. είναι η τελική, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με την Anglo American, σε περίπτωση που η διοίκηση της τελευταίας επιθυμούσε υψηλότερο αντίτιμο ή σε περίπτωση που υπήρχε ενδιαφέρον από άλλο αγοραστή.

Σημειώνεται πως η διοίκηση της Anglo American είχε απορρίψει ήδη δύο προτάσεις εξαγοράς (39 και 43 δισ. δολαρίων αντίστοιχα) από την πολυεθνική με έδρα στην Αυστραλία ως «πολύ φθηνές», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η τρίτη πρόταση απορρίφθηκε εξαιτίας αντιρρήσεων της διοίκησης της Anglo American για τη δομή της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ακίνητα: Διπλό «ψαλίδι» στους φόρους το 2027 - Πάνω από 592.000 ιδιοκτήτες γλιτώνουν τον ΕΝΦΙΑ

Ξεμπλοκάρει δικαστικά η επέκταση της Λ. Κύμης (ΤΕΡΝΑ, AKTOR) - «Στον αέρα» χρηματοδότηση και έργο

ΔΕΔΔΗΕ: Περιθώρια για νέες μικρομεσαίες επενδύσεις ΑΠΕ στο δίκτυο διανομής – Πως θα εξελιχθεί η ζήτηση μέχρι το 2030

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider