ΗΠΑ: «Νέο κανόνι» περιφερειακής τράπεζας - Σε δημόσιο έλεγχο η Republic Bank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Νέο κανόνι» περιφερειακής τράπεζας - Σε δημόσιο έλεγχο η Republic Bank
Με συνοπτικές διαδικασίες οι ρυθμιστικές αρχές κατέληξαν σε συμφωνία πώλησής της τράπεζας με έδρα τη Φιλαδέλφεια στη Fulton Bank.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ανέλαβαν τον έλεγχο της τράπεζας Republic First Bancorp και κατέληξαν σε συμφωνία για την πώληση της στη Fulton Bank, σε μια εξέλιξη που υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές περιφερειακές τράπεζες ένα χρόνο μετά την κατάρρευση τριών τραπεζών.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αρχή της Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), που ανέλαβε τον έλεγχο, έκανε γνωστό ότι η Fulton Bank, που είναι μέλος της Fulton Financial Corp, θα αναλάβει ουσιαστικά όλες τις καταθέσεις και θα αγοράσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Republic Bank, που είναι η λειτουργική ονομασία της Republic First, για να «προστατεύσει τους καταθέτες».

Η Republic Bank με έδρα τη Φιλαδέλφεια είχε περίπου 6 δισ. δολάρια σε συνολικό ενεργητικό και 4 δισ. δολάρια σε συνολικές καταθέσεις, στις 31 Ιανουαρίου 2024. Η Republic είχε επίσης δανεισμό και άλλες υποχρεώσεις ύψους περίπου 1,3 δισ. δολαρίων, ανέφερε η Fulton σε ανακοίνωσή της.

Τα 32 καταστήματα της Republic Bank στο Νιου Τζέρσεϊ, την Πενσυλβάνια και τη Νέα Υόρκη θα ανοίξουν ξανά ως υποκαταστήματα της Fulton Bank τη Δευτέρα.

Η απόφαση σηματοδοτεί την τελευταία πτώχευση περιφερειακής τράπεζας στις ΗΠΑ μετά την απροσδόκητη κατάρρευση τριών το περασμένο έτος - της Silicon Valley και της Signature τον Μάρτιο του 2023 και της First Republic τον Μάιο της ίδιας χρονιάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Ισχυρά έσοδα, περαιτέρω μείωση NPEs και άλμα στην απόδοση ιδίων κεφαλαίων το α΄ τρίμηνο 2024 

gazzetta
gazzetta reader insider insider