BP: Κόβει θέσεις εργασίας από το τμήμα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BP: Κόβει θέσεις εργασίας από το τμήμα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Η BP έχει περικόψει περισσότερο από το ένα δέκατο του εργατικού δυναμικού της από το τμήμα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV)

Η BP έχει περικόψει περισσότερο από το ένα δέκατο του εργατικού δυναμικού της από το τμήμα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) ενώ αποσύρθηκε από πολλές αγορές αφού το στοίχημα για την ταχεία ανάπτυξη των εμπορικών στόλων ηλεκτρικών οχημάτων δεν απέδωσε καρπούς, αναφέρουν πηγές της εταιρείας.

Οι αλλαγές στην BP Pulse είναι μέρος των προσπαθειών του CEO Murray Auchincloss να επικεντρωθεί στα πιο κερδοφόρα τμήματα της βρετανικής εταιρείας καθώς αντιμετωπίζει τις αμφιβολίες των επενδυτών σχετικά με το σχέδιό της να στραφεί από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στην ενέργεια με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Η BP Pulse μείωσε τον αριθμό των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται από 12 σε τέσσερις τους τελευταίους μήνες, εστιάζοντας τώρα στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Κίνα, όπου αναμένει την ταχύτερη ανάπτυξη στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, δήλωσε η BP στο Reuters.

Ως αποτέλεσμα, το τμήμα απομάκρυνε περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας τους τελευταίους μήνες ή περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού του με 900 άτομα, με πολλούς υπαλλήλους να μετακινούνται σε άλλα τμήματα και μόνο λίγους να εγκαταλείπουν την εταιρεία, ανέφεραν οι πηγές.

Η BP δεν σχολίασε τον ακριβή αριθμό των περικοπών θέσεων εργασίας.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο σφίγγουν τη ζώνη τους εν μέσω βραδύτερης από την αναμενόμενη απορρόφηση των ηλεκτρικών οχημάτων. Η αμερικανική πρωτοπόρος EV Tesla θα απολύσει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα, καθώς αντιμετωπίζει πτώση των πωλήσεων και εντεινόμενο πόλεμο τιμών.

Η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, ωστόσο, παραμένει ένας από τους πέντε βασικούς κινητήρες ανάπτυξης για την BP, η οποία στοιχηματίζει στους πελάτες να περνούν περισσότερο χρόνο στις βολικές τοποθεσίες της ενώ τροφοδοτούν τα αυτοκίνητά τους χρησιμοποιώντας γρήγορους φορτιστές.

«Οι φιλοδοξίες μας για το EV δεν έχουν αλλάξει», δήλωσε η BP. Οι αλλαγές στην BP Pulse είναι «ένα βήμα προς την κατεύθυνση της διασφάλισης ότι μπορούμε να εκτελέσουμε τους στόχους μας με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα».

Η BP ανέμενε αρχικά ότι οι στόλοι εμπορικών αυτοκινήτων θα ήταν οι πρώτοι και ταχύτεροι που θα μεταπηδούσαν σε κλίμακα σε EVs, αλλά αυτό δεν αποδείχθηκε, εν μέρει επειδή οι κυβερνήσεις χαλάρωσαν τις εντολές για τη μετάβαση σε EV οχήματα, δήλωσε ο Auchincloss στους αναλυτές τον Φεβρουάριο.

«Πιστεύαμε ότι οι στόλοι θα προχωρούσαν πρώτοι. Αλλά δεδομένων των υφεσιακών πιέσεων και κάποιας ανακούφισης από τις κυβερνήσεις, οι στόλοι επιβράδυναν», δήλωσε o Auchincloss.

Η BP τον περασμένο Μάιο έκλεισε επίσης την επιχείρηση οικιακής φόρτισης EV. Η εταιρεία αναφέρει ότι αναμένει ότι οι αποδόσεις από τις δραστηριότητες φόρτισης EV και τα καταστήματα ευκολίας θα ξεπεράσουν το 15% και θα δημιουργήσουν κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ύψους 1,5 δισ. δολαρίων έως το 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Άνω των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα το α' τρίμηνο

Επίσκεψη CEO της Apple στο Βιετνάμ - Προσπάθεια απεξάρτησης από την Κίνα

Ιταλία: Έρευνα κατά της Ryanair για αθέμιτο ανταγωνισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider