TikTok: Ο επιχειρηματίας Kevin O'Leary θέλει να το εξαγοράσει με «έκπτωση» έως και 90%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TikTok: Ο επιχειρηματίας Kevin O'Leary θέλει να το εξαγοράσει με «έκπτωση» έως και 90%
Ο Kevin O'Leary σχηματίζει μια κοινοπραξία με σκοπό την εξαγορά του TikTok, με αρχική προσφορά 20 έως 30 δισ. δολάρια. Η αποτίμηση αυτή, είναι μειωμένη έως και 90%.

Ο Kevin O'Leary σχηματίζει μια κοινοπραξία με σκοπό την εξαγορά του TikTok, με αρχική προσφορά 20 έως 30 δισ. δολάρια. Η αποτίμηση αυτή, είναι μειωμένη έως και 90% από τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας.

Η αξία της πλατφόρμας ανταλλαγής σύντομων βίντεο εκτιμάται στα 200 δισ. δολάρια για το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της Pitchbook. «Οποιαδήποτε συμφωνία για εξαγορά του TikTok, ενδέχεται να αποκλείσει τους αλγορίθμους που καθορίζουν τις προτιμήσεις των χρηστών και το έχουν βοηθήσει να είναι τόσο επιτυχημένο», δήλωσε ο πρόεδρος της O'Leary Ventures στο CNBC. «Είναι το μεγαλύτερο δίκτυο ψυχαγωγίας κι επιχειρήσεων στην Αμερική, οπότε έχει μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη αξία».

Ο O'Leary δήλωσε ότι: «Είναι απίθανο η κινεζική κυβέρνηση να πουλήσει τους αλγόριθμους, οπότε αυτό που πωλείται είναι το πολύτιμο εμπορικό σήμα του TikTok και 170 εκατ. χρήστες, χωρίς δεδομένα».

Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής θα πρέπει επομένως να «επαναφέρει» τους αλγόρυθμους σε αμερικανικό κώδικα, «μετατρέποντας» την πλατφόρμα από την κινεζική στην αμερικανική εκδοχή της, εξ ου και η μείωση της αποτίμησης.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου που υποχρεώνει την ByteDance, ιδιοκτήτρια του TikTok, είτε να εκποιήσει την εφαρμογή της, είτε να αντιμετωπίσει μια απαγόρευση. Ωστόσο, ίσως χρειαστούν μήνες για να φτάσει οποιαδήποτε σχετική νομοθεσία στη Γερουσία.

Τέλος, παραμένει άγνωστο αν η κινεζική κυβέρνηση θα επιτρέψει στην ByteDance να πουλήσει το TikTok σε αμερικανό αγοραστή, καθώς η εταιρεία έχει ασκήσει έντονη κριτική κατά του νομοσχεδίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Η απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ αντίκειται στις αρχές του ανταγωνισμού

ΗΠΑ: Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Μνούτσιν συγκροτεί ομάδα επενδυτών για να αγοράσει το TikTok

Κίνα: Οι ΗΠΑ θα πυροβολήσουν τα πόδια τους, αν απαγορεύσουν το TikTok

gazzetta
gazzetta reader insider insider