Goldman Sachs: Η Nvidia οδήγησε τη Φάση 1 στις μετοχές ΑΙ - Ακολουθούν άλλες φάσεις και άλλες εταιρείες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Η Nvidia οδήγησε τη Φάση 1 στις μετοχές ΑΙ - Ακολουθούν άλλες φάσεις και άλλες εταιρείες
Οι επενδυτές αναζητούν τα επόμενα «καυτά ονόματα» στον χώρο της τεχνολογίας και ιδιαίτερα αυτά που σχετίζονται με τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).

Τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, που έδειξαν μια μικρή αύξηση των τιμών καταναλωτή και παραγωγού, έβαλαν σε σκέψεις τους επενδυτές μετοχών.

Οι απώλειες -3,24% στην τιμή της μετοχής της Nvidia, είναι κάτι που όπως αναφέρει το MarketWatch επιβαρύνει ως έναν βαθμό την ατμόσφαιρα. Ωστόσο, ο κατασκευαστής τσιπ (ημιαγωγών) παραμένει με θετική αποτίμηση, καθώς από την αρχή του έτους η μετοχή του έχει σημειώσει άνοδο 77,6%. Αυτή η πραγματικότητα, σύμφωνα με την Goldman Sachs, ωθεί τους επενδυτές να αναζητούν τα επόμενα «καυτά ονόματα» στον χώρο της τεχνολογίας και ιδιαίτερα αυτά που σχετίζονται με τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).

Σε σημείωμά της, η Goldman αναφέρει ότι υπάρχουν τρεις ακόμη φάσεις (η Nvidia θεωρείται ως Φάση 1) που πρέπει να εξεταστούν. Μια από αυτές αφορά τις υποδομές περί τεχνητής νοημοσύνης: Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, το ενδιαφέρον θα πρέπει να επικεντρωθεί σε εταιρείες εκτός της Nvidia, που εμπλέκονται στην υποδομές που είναι απαραίτητες για την κατασκευή AI. «Βάσει του πλαισίου μας, αυτή η φάση περιλαμβάνει εταιρείες ημιαγωγών, παρόχους cloud, REIT κέντρων δεδομένων, εταιρείες υλικού και εξοπλισμού, μετοχές λογισμικού ασφαλείας και εταιρείες κοινής ωφέλειας», αναφέρει η Goldman.

Εταιρείες αυτής της «Φάσης 2»- όπως την αναφέρει η Goldman- περιλαμβάνουν τις Synopsys, Monolithic Power Systems , KLA, American Tower και Vertiv.

Κατά την Goldman, η τρίτη φάση θα επικεντρώνεται σε εταιρείες με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης, με επιχειρηματικά μοντέλα που μπορούν να ενσωματώσουν την τεχνητή νοημοσύνη σε προσφορές προϊόντων για την ενίσχυση των εσόδων τους. Σε αυτό το στάδιο το ενδιαφέρον στρέφεται στις μετοχές εταιρειών λογισμικού και υπηρεσιών πληροφορικής.

Και πάλι, μακριά από τις γνωστές μεγάλες εταιρείες όπως η Meta Platforms, η λίστα τέτοιων μετοχών περιλαμβάνει τις Cloudflare, Autodesk, Mongo και Nutanix.

Όπως αναφέρει η επενδυτική τράπεζα, από την αρχή του έτους οι μετοχές της «Φάσης 3» έχουν μέσο όρο απόδοσης 8%. «Η υπεραπόδοση αυτών των μετοχών, ενώ οφείλεται σε πολλούς παράγοντες εκτός από αποκλειστικά την τεχνητή νοημοσύνη, υποδηλώνει επίσης ότι οι επενδυτές έχουν ήδη αρχίσει να εστιάζουν στη Φάση 3», σημειώνει η Goldman.

Τέλος, η Φάση 4 σχετίζεται με τα κέρδη παραγωγικότητας και θα επικεντρωθεί σε όλες τις εταιρείες που θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία AI για τη βελτίωση της παραγωγικότητας τους. Τα μεγαλύτερα δυνητικά κέρδη απόδοσης, θα προκύψουν σε βιομηχανίες έντασης εργασίας, με θέσεις εργασίας πιο εκτεθειμένες στον αυτοματισμό τεχνητής νοημοσύνης, όπως ο τομέας λογισμικού και οι εμπορικές και επαγγελματικές υπηρεσίες.

Η Goldman έχει ένα «καλάθι» μετοχών για μακροπρόθεσμη τοποθέτηση σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο προσφέρει στους επενδυτές μια λίστα με μετοχές με προοπτικές για μεγαλύτερη ανοδική απόδοση, από μια τέτοια παραγωγικότητα εργασίας που προκαλείται από την χρήση ΑΙ. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι μετοχές των New York Times, της Amazon, της Walmart, της Fidelity National Financial, της Tenet Healthcare και της Guidewire Software.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

DHL Global Connectedness Index: Σε επίπεδα ρεκόρ η παγκοσμιοποίηση!

Η BofA έχασε το «ράλι» των ευρωπαϊκών μετοχών και παραμένει «αρκούδα»

Ινδία: Μείωση του φόρου εισαγωγής EV σε όποιον επενδύσει 500 εκατ. δολάρια - Ώθηση για την Tesla

gazzetta
gazzetta reader insider insider