ΕΣΘ: Να δοθεί περίοδος χάριτος ως προς τα πρόστιμα για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΣΘ: Να δοθεί περίοδος χάριτος ως προς τα πρόστιμα για τη διασύνδεση ταμειακών - POS
Περίοδο χάριτος ως προς τα προβλεπόμενα πρόστιμα, που αφορούν στη μη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, τουλάχιστον μέχρις ότου εξομαλυνθεί η όλη διαδικασία, ζητά η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ)

Περίοδο χάριτος ως προς τα προβλεπόμενα πρόστιμα, που αφορούν στη μη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, τουλάχιστον μέχρις ότου εξομαλυνθεί η όλη διαδικασία, ζητά η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), με επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

«Η 29η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. Ωστόσο, υπάρχουν εταιρίες POS που δεν έχουν κάνει ακόμη την προβλεπόμενη αναβάθμιση και ενημερώνουν τους επιχειρηματίες ότι θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες τις επόμενες εργάσιμες μέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει, την τελευταία στιγμή, οι εταιρείες των ταμειακών μηχανών να προλάβουν να κάνουν τη διασύνδεση με τα POS για εκατοντάδες πελάτες τους, με κίνδυνο η διαδικασία να γίνει εκπρόθεσμα. Για την παραπάνω αργή διαδικασία δεν έχουν ευθύνη οι επιχειρήσεις, καθώς δεν αποτελεί δική τους υπαιτιότητα η καθυστέρηση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χ. Θεοχάρης: Έως τις 29/2 η διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές - Τι είπε για έκτακτη ενίσχυση το Πάσχα

Διασύνδεση POS με ταμειακές: 5+1 ερωτήσεις - απαντήσεις

Παράταση στη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς

gazzetta
gazzetta reader insider insider