Ο Καρλ Άικαν απέκτησε σχεδόν το 10% της JetBlue - Άλμα για την μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Καρλ Άικαν απέκτησε σχεδόν το 10% της JetBlue - Άλμα για την μετοχή
Η μετοχή της JetBlue σημείωσε ράλι άνω του 16,3% (αν και μετρά απώλειες -28,9% τους τελευταίους 12 μήνες) αφού ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Καρλ Άικαν απέκτησε μερίδιο 9,91%.

Η μετοχή της JetBlue σημείωσε ράλι άνω του 16,3% (αν και μετρά απώλειες -28,9% τους τελευταίους 12 μήνες) αφού ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Καρλ Άικαν απέκτησε μερίδιο 9,91% τα ξημερώματα της Τρίτης, τονίζοντας ότι η εταιρεία του θα συνεχίσει να συζητά για μια πιθανή εκπροσώπηση στο διοικητικό συμβούλιο.

Ο κ. Άικαν επεσήμανε ότι η μετοχή της Jetblue ήταν «υποτιμημένη και αντιπροσώπευε μια ελκυστική επενδυτική ευκαιρία», ενώ ο ίδιος πρόσθεσε πως: «είχε και σκοπεύει να συνεχίσει να έχει συζητήσεις με μέλη της διοίκησης και του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με τη δυνατότητα εκπροσώπησης στο διοικητικό συμβούλιο».

Η κίνηση του επενδυτή έρχεται μετά το δικαστικό «μπλόκο» του περασμένου μήνα στην προτεινόμενη συγχώνευση της JetBlue με την Spirit Airlines. Το «άκυρο» άφησε την JetBlue με περιορισμένες επιλογές για μελλοντική ανάπτυξη καθώς προσπαθεί να επιστρέψει στην κερδοφορία. Πάντως, η αεροπορική εταιρία επεσήμανε πως η συμφωνία με την Spirit «παραμένει σε ισχύ», αλλά εξετάζει τις επιλογές της.

Παράλληλα, ο Άικαν επέκτησε το μερίδιό του αφού η Τζοάνα Γεράτλι έγινε η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της JetBlue αυτόν τον μήνα, αντικαθιστώντας τον Ρόμπιν Χέις. Η εταιρεία τον Ιανουάριο δήλωσε ότι αναμένει ότι οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου να μειωθούν κατά 5% έως 9%, λίγο χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών στο FactSet.

«Παραμένουμε έντονα επικεντρωμένοι στην αποκατάσταση της κερδοφορίας, λαμβάνοντας μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι κάθε δολάριο που επενδύουμε έχει αντίκτυπο», δήλωσε η κα Γεράτλι. «Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών, αξιολογούμε προσεκτικά βαθύτερες και ελεγχόμενες περικοπές στο κόστος μας πέρα από τα συνεχιζόμενα προγράμματα εκσυγχρονισμού του στόλου μας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τιμολόγια ρεύματος: Καθοδόν τα δυναμικά – Εργαλείο για μείωση των λογαριασμών οι «έξυπνοι» μετρητές

Αρχές Απριλίου οι αποφάσεις για απορρόφηση της Eagle Bulk από τη Star Bulk του Π. Παππά

Τράπεζες: Χαμηλότερα από τον μέσο όρο της ΕΕ οι απάτες στις ηλεκτρονικές συναλλαγές – Αποδίδουν καρπούς οι δράσεις της ΕΕΤ 

gazzetta
gazzetta reader insider insider