Alibaba: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα - Ενίσχυση 25 δισ. στο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Alibaba: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα έσοδα - Ενίσχυση 25 δισ. στο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών
Η Alibaba δεν έπιασε την πρόβλεψη της αγοράς για τα έσοδα στο τρίμηνο που τελείωσε τον Δεκέμβριο, ωστόσο ανακοίνωσε πως θα αυξήσει το μέγεθος του προγράμματος επαναγοράς μετοχών της κατά 25 δισ. δολάρια,

Η Alibaba δεν έπιασε την πρόβλεψη της αγοράς για τα έσοδα στο τρίμηνο που τελείωσε τον Δεκέμβριο, ωστόσο ανακοίνωσε πως θα αυξήσει το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της κατά 25 δισ. δολάρια, στέλνοντας τη μετοχή της εταιρείας να κινείται πριν το άνοιγμα της αγοράς κοντά στο +4%, καταγράφοντας υψηλό τριών μηνών. Από τις 18 Ιανουαρίου και το χαμηλό 14 μηνών, η μετοχή έχει καταγράψει άνοδο 13,9%, και σχεδόν 8% τις δύο τελευταίες ημέρες. Στη συνέχεια ωστόσο, η μετοχή απώλεσε τα κέρδη και κινείται στο αρνητικό -4%.

Η ανακοίνωση καταφθάνει την ώρα που η Alibaba παρουσίασε στοιχεία για το τρίμηνο Δεκεμβρίου.

Το οικονομικό τρίτο τρίμηνο η Alibaba σημείωσε έσοδα 260,35 δισ. γουάν (36,6 δισ. δολάρια), χαμηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών της LSEG που ήταν 262,07 δισ. γουάν.

Τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις 5% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας μία επιβράδυνση από τα προηγούμενα τρίμηνα καθώς η ανάπτυξη στην e-commerce δραστηριότητα στην Κίνα και στο cloud computing τμήμα παρέμεινε αργή.

Η Alibaba παλεύει με το δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον στην Κίνα, όπου η κατανάλωση παραμένει αδύναμη, ακόμα και μετά την άρση των περιορισμών της Covid εποχής, οδηγώντας πολλούς σε αντίπαλες πλατφόρμες όπως είναι η Pinduoduo.

Οι Taobao και Tmall e-commerce πλατφόρμες της Alibaba στην Κίνα, έφεραν έσοδα 129,1 δισ. γουάν το τρίμηνο Δεκεμβρίου, μία αύξηση μόλις 2% σε ετήσια βάση.

Η cloud computing επιχείρηση της εταιρείας, την οποία οι επενδυτές θεωρούν ως κρίσιμη για την μελλοντική ανάπτυξη του τεχνολογικού κολοσσού, έφεραν πωλήσεις 28,1 δισ. γουάν, μία αύξηση 3% σε ετήσια βάση.

Σε ανακοίνωσή του, o πρόσφατα διορισμένος στη θέση του CEO, Eddie Wu, τόνισε πως η προσοχή της εταιρείας είναι στην ανάπτυξη του e-commerce και του cloud.

«Η κορυφαία προτεραιότητά μας είναι να αναζωπυρώσουμε την ανάπτυξη των βασικών μας επιχειρήσεων, το ηλεκτρονικό εμπόριο και το cloud computing. Θα ενισχύσουμε τις επενδύσεις για να βελτιώσουμε τις βασικές εμπειρίες των χρηστών για να προωθήσουμε την ανάπτυξη στο Taobao και τον Όμιλο Tmall και να ενισχύσουμε την ηγετική θέση στην αγορά το επόμενο έτος» επισήμανε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνηση - έκπληξη από Κίνα: Αντικαθιστά τον επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Οι Αμερικανοί χρωστούν 1,13 τρισ. δολάρια στις πιστωτικές τους κάρτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider