Ένας από τους πλουσιότερους γιατρούς στον κόσμο βλέπει την περιουσία του να αυξάνεται στα $12 δισ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένας από τους πλουσιότερους γιατρούς στον κόσμο βλέπει την περιουσία του να αυξάνεται στα $12 δισ.
Ένας Σαουδάραβας γιατρός είδε σήμερα την περιουσία του να πλησιάζει τα 12 δισ. δολάρια καθώς η μετοχή της εταιρείας του ανέκαμψε επαναφέροντάς τον στις τάξεις των πλουσιότερων ιδιωτών της Μέσης Ανατολής.

Ένας Σαουδάραβας γιατρός είδε σήμερα την περιουσία του να πλησιάζει τα 12 δισ. δολάρια καθώς η μετοχή της εταιρείας του ανέκαμψε, επαναφέροντάς τον στις τάξεις των πλουσιότερων ιδιωτών της Μέσης Ανατολής.

Η μετοχή της εταιρείας του Sulaiman Al Habib έχει ενισχυθεί κατά 30% από το χαμηλό ενός έτους που βρισκόταν τον Οκτώβριο. Αυτό καθιστά τον Al Habib -ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία και διατηρεί μερίδιο 40%- τον τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο στη Μέση Ανατολή που δεν ανήκει σε κάποια βασιλική οικογένεια, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η αξία της μετοχής της εταιρείας υγείας έχει εξαπλασιαστεί από την αρχική δημόσια εγγραφή το 2020 και πλέον βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό υψηλό της. Από την εισαγωγή στο χρηματιστήριο, η μετοχή έχει υπεραποδώσει έναντι του γενικού δείκτη Tadawul, ο οποίος διπλασιάστηκε στο ίδιο διάστημα.

Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είναι λίγο πάνω από 70, δημιούργησε την αλυσίδα των 28 δισ. δολαρίων από μία μεμονωμένη κλινική που άνοιξε το 1993. Πλέον διαχειρίζεται 22 ιατρικές μονάδες και 22 φαρμακεία στη Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν. Η εταιρεία έχει επίσης υπό κατασκευή 10 νοσοκομεία και ιατρικά κέντρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: Χρονιά ρεκόρ το 2023 και για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Εφορία: Αυτόματες φορολογικές δηλώσεις για 1 εκατ. μισθωτούς και συνταξιούχους – Έρχεται διάταξη νόμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider