ΤΧΣ: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την αποεπένδυση της Τρ. Πειραιώς – Κλεισμένα ραντεβού με 15 επενδυτές στη Νέα Υόρκη

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΤΧΣ: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την αποεπένδυση της Τρ. Πειραιώς – Κλεισμένα ραντεβού με 15 επενδυτές στη Νέα Υόρκη
Ο CEO του ΤΧΣ, Ηλίας Ξηρουχάκης και ο αναπληρωτής CEO, Νικόλαος Βαλαντάσης που συμμετέχουν εκ μέρους του Ταμείου, θα συναντηθούν μεταξύ άλλων με τις BoFa, BlackRock, Barclays και Morgan Stanley και αναμένεται να επιστρέψουν έχοντας μια πολύ καλή εικόνα για την πορεία της επικείμενης αποεπένδυσης από την Τράπεζα Πειραιώς.

Πυρετωδώς ετοιμάζονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αποεπένδυση από την Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΤΧΣ έχει περισσότερα από 15 κλεισμένα ραντεβού στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο του ελληνικού επενδυτικού φόρουμ που διοργανώνει αυτήν την εβδομάδα η JP Morgan, με συμμετοχή και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο CEO του ΤΧΣ, Ηλίας Ξηρουχάκης και ο αναπληρωτής CEO, Νικόλαος Βαλαντάσης που συμμετέχουν εκ μέρους του Ταμείου, θα συναντηθούν μεταξύ άλλων με τις BoFa, BlackRock, Barclays και Morgan Stanley και αναμένεται να επιστρέψουν έχοντας μια πολύ καλή εικόνα για την πορεία της επικείμενης αποεπένδυσης από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η τελευταία φαίνεται ότι προσελκύει ισχυρό ενδιαφέρον από μεγάλα ονόματα, ενώ ο πήχης των προσδοκιών βρίσκεται ήδη υψηλά, μετά τις τρεις επιτυχημένες αποεπενδύσεις του ΤΧΣ από Eurobank, Alpha (πλήρεις αποεπενδύσεις) και Εθνική (μερική αποεπένδυση με διάθεση ποσοστού 22% από το 40,39%).

Όπως έγραφε το insider.gr, το ζωηρό ενδιαφέρον για τη διάθεση μετοχών της Τρ. Πειραιώς διαπίστωσε και η Διοίκηση της Τράπεζας που βρέθηκε στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα στο roadshow που διοργάνωσαν οι σύμβουλοι, UBS και Goldman Sachs. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, στο Λονδίνο η Διοίκηση της Πειραιώς είχε συναντήσεις με 25 επενδυτές, ενώ άλλους τόσους περίπου αναμένεται να συναντήσει, συμμετέχοντας στο επενδυτικό event της JP Morgan στη Νέα Υόρκη.

Στο ελληνικό επενδυτικό φόρουμ που διοργανώνει η JP Morgan στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, Φωκίων Καραβίας (Eurobank), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Παύλος Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα) και Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς) θα παρουσιάσουν σε κορυφαίους διεθνείς επενδυτές και funds με υπό διαχείριση κεφάλαια της τάξεως των 10 τρισ. δολ., τις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού τομέα μετά την πρόοδο των τελευταίων ετών και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα την περασμένη χρονιά. Στο επενδυτικό event της JP Morgan θα συμμετέχει και η CEO της Attica Bank, Ελένη Βρεττού, με στελέχη της Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι η επικείμενη αποεπένδυση του ΤΧΣ από την Τρ. Πειραιώς θα δρομολογηθεί αμέσως μετά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων 2023 της Τράπεζας που έχουν προγραμματιστεί για τις 23 Φεβρουαρίου. Λίγο νωρίτερα θα έχουν οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις κυβέρνησης και ΤΧΣ, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει σε συνέντευξή του στο Bloomberg, στο Νταβός, την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση προτίθεται να διαθέσει ένα μεγάλο ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Στους προβολείς των διεθνών επενδυτών στη Νέα Υόρκη, μια «ανάσα» από το placement της Τρ. Πειραιώς  

Τρ. Πειραιώς: Roadshow σε Λονδίνο και Ν. Υόρκη ενόψει της διάθεσης μετοχών από το ΤΧΣ – Τι λέει η Διοίκηση στους επενδυτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider