Foxconn: Ο βασικός προμηθευτής της Apple αναμένει πτώση εσόδων το πρώτο τρίμηνο του 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Foxconn: Ο βασικός προμηθευτής της Apple αναμένει πτώση εσόδων το πρώτο τρίμηνο του 2024
Πτώση εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο του 2023 ανακοίνωσε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής iPhone για λογαριασμό της Apple, η Foxconn, ενώ αναφέρει ότι αναμένει πτώση των πωλήσεων σε ετήσια βάση για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Πτώση εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο του 2023 ανακοίνωσε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής iPhone για λογαριασμό της Apple, η Foxconn, ενώ αναφέρει ότι αναμένει πτώση των πωλήσεων σε ετήσια βάση για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Τα έσοδα του κολοσσού της Ταϊβάν για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023 ανήλθαν σε 59,7 δισ. δολάρια, μια πτώση 5,4% σε σχέση με την περσινή περίοδο. Η Foxconn απέδωσε τη μείωση στις αδύναμες ή σταθερές πωλήσεις στα προϊόντα υπολογιστών, στα «έξυπνα» ηλεκτρονικά προϊόντα και στα προϊόντα cloud και δικτύωσης. Τα έσοδα Δεκεμβρίου της εταιρείας μειώθηκαν επίσης κατά 27% σε ετήσια βάση.

Η πρόβλεψη έρχεται μετά τις δύο υποβαθμίσεις της μετοχής της Apple νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Και οι δύο εταιρείες επεσήμαναν τη μείωση των πωλήσεων iPhone.

Την Τρίτη η Barclays είχε προχωρήσει στην πρώτη υποβάθμιση της μετοχής της Apple, με τους αναλυτές της να μειώνουν την αξιολόγησή τους Apple σε underweight και τιμή-στόχο της μετοχής τα 160 δολάρια από 161 δολάρια, κάτι που συνεπάγεται μία πτώση 17% τον επόμενο χρόνο.

Η δεύτερη υποβάθμιση ήρθε δύο ημέρες αργότερα από την Piper Sandler, επικαλούμενη τις πιέσεις που υφίσταται η αγορά των smartphones και εκφράζοντας ανησυχίες ότι το «επιδεινούμενο μακροοικονομικό περιβάλλον» της Κίνας θα βλάψει περαιτέρω την συγκεκριμένη κατηγορία ενώ σημειώνει ότι τα νομικά «σύννεφα» θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή των επενδυτών.

Φωτό @ Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Microsoft «απειλεί» την Apple - Ποια είναι η πολυτιμότερη εταιρεία των ΗΠΑ;

Maersk: Εκτρέπει όλα τα πλοία από την Ερυθρά Θάλασσα και προειδοποιεί για μεγάλη αναστάτωση στις μεταφορές

Παιχνίδια εμπευσμένα από τις σειρές της, το επόμενο μεγάλο στοίχημα της Netflix

gazzetta
gazzetta reader insider insider