Η Microsoft «απειλεί» την Apple - Ποια είναι η πολυτιμότερη εταιρεία των ΗΠΑ;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Microsoft «απειλεί» την Apple - Ποια είναι η πολυτιμότερη εταιρεία των ΗΠΑ;
Κοντά στο να κατακτήσει ξανά τον τίτλο της πιο πολύτιμης εταιρείας των ΗΠΑ είναι η Microsoft, «απειλώντας» την πρωτιά της Apple. 

Κοντά στο να κατακτήσει ξανά τον τίτλο της πιο πολύτιμης εταιρείας των ΗΠΑ είναι η Microsoft, «απειλώντας» την πρωτιά της Apple.

Η αξία της Microsoft ανέρχεται πλέον στα 2,73 τρισ. δολάρια, περίπου 100 δισ. δολάρια λιγότερα από την Apple που φτάνει στα 2,83 τρισ. δολάρια.

Η Apple έχει μεγαλύτερη αξία από τη Microsoft από τις 17 Νοεμβρίου του 2021, έπειτα από ένα ανοδικό σερί 14 συνεδριάσεων, ενώ η διαφορά στην κεφαλαιοποίησή τους έχει να υπάρξει τόσο μικρή από τις 22 Νοεμβρίου του 2021.

Η μετοχή της Microsoft ενισχύθηκε 57% το 2023, σε σχέση με το 48% της Apple.

Οι δραστηριότητες της Apple έχουν λιμνάσει τα τελευταία τρίμηνα, καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει τον αυξημένο ανταγωνισμό στην Κίνα και τη γενική μακροοικονομική πίεση που επιβαρύνει τις καταναλωτικές δαπάνες. Η εταιρεία έχει καταγράψει τέσσερα διαδοχικά τρίμηνα με μειώσεις στα έσοδά της σε ετήσια βάση, ενώ δυο αναλυτές έχουν ήδη υποβαθμίσει τη μετοχή της τις πρώτες ημέρες του 2024, προειδοποιώντας για συνεχιζόμενη πίεση στην αγορά των smartphone.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μίνι κραχ 370 δισ. ευρώ στην αμερικάνικη τεχνολογία - «Οδηγός» η Apple, ακολουθούν οι λοιπές Magnificent Seven

gazzetta
gazzetta reader insider insider