Ρεύμα: Αμετάβλητες οι χρεώσεις της ΔΕΗ για τον Δεκέμβριο 

Κώστας Δεληγιάννης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεύμα: Αμετάβλητες οι χρεώσεις της ΔΕΗ για τον Δεκέμβριο 
Στο τιμολόγιο Γ1 η χρέωση είναι 17 λεπτά του ευρώ ανά kWh για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες μηνιαίας κατανάλωσης, όσο και τον μήνα που διανύουμε. 

Σταθερές παραμένουν οι χρεώσεις της ΔΕΗ για τον Δεκέμβριο. Πιο συγκεκριμένα, στο τιμολόγιο Γ1 η χρέωση είναι 17 λεπτά του ευρώ ανά kWh για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες μηνιαίας κατανάλωσης, όσο και τον μήνα που διανύουμε. Για μεγαλύτερες καταναλώσεις, η χρέωση διατηρείται στα 18,2 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Στο προϊόν ΔΕΗ myHome 4All, η χρέωση για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες κατανάλωσης παραμένει στα 16,5 λεπτά ανά KWh. Πάνω από το συγκεκριμένο όριο, κάθε κιλοβατώρα θα χρεώνεται με 22,1 λεπτά του ευρώ ανά KWh, όσο και τον Νοέμβριο.

Εντός των επόμενων ωρών θα ανακοινωθούν οι χρεώσεις και των υπόλοιπων προμηθευτών για τον Δεκέμβριο, που θα είναι ο τελευταίος μήνας για τα τρέχοντα προσωρινά τιμολόγια ρεύματος, αλλά και τις οριζόντιες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς. Όσον αφορά τις τελικές τιμές Δεκεμβρίου, αυτές θα διαμορφωθούν από την επιδότηση που θα ανακοινώσει για τον επόμενο μήνα το ΥΠΕΝ.

Υπενθυμίζεται ότι τα προσωρινά τιμολόγια τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή από τον Αύγουστο του 2022, στο πλαίσιο των οποίων οι εταιρείες ανακοίνωναν στις 20 κάθε μήνα τις χρεώσεις που ίσχυαν για τον επόμενο μήνα.

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, θα υπάρξουν τέσσερις κατηγορίες τιμολογίων. Όσοι καταναλωτές δεν επιλέξουν διαφορετικό προϊόν , θα μεταπέσουν στο ειδικό («πράσινο») τιμολόγιο του προμηθευτή τους, που θα είναι ομοιόμορφο για όλους τις εταιρείες. Την 1η κάθε μήνα, η τιμή χρέωσης θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του εκάστοτε προμηθευτή και θα κοινοποιείται στην ΡΑΑΕΥ.

Επίσης, θα λανσαριστούν από τις εταιρείες κυμαινόμενα («κίτρινα») τιμολόγια, συνδεδεμένα με την τιμή της χονδρεμπορικής στο Χρηματιστήριο ενέργειας. Διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες, με τις εταιρείες να προκρίνουν στις προτάσεις τους τα προϊόντα με τιμή χρέωσης ex ante (εκ των προτέρων). Θεωρητικά, είναι πιθανό να λανσαριστούν κυμαινόμενα («κίτρινα») τιμολόγια με τιμή χρέωσης ex post (εκ των υστέρων).

Παράλληλα, οι εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να λανσάρουν σταθερά («μπλε») τιμολόγια, δηλαδή προϊόντα ορισμένου χρόνου με σταθερή τιμή χρέωσης προμήθειας για όλη την περίοδο της σύμβασης. Επίσης, για όσους καταναλωτές έχουν «έξυπνους» μετρητές, θα υπάρξουν δυναμικά («πορτοκαλί») τιμολόγια, στα οποία η τιμολόγηση θα είναι δυναμική, με βάση τις τιμές της αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider