Ψηλά θέτει τον πήχη της ανάπτυξης η εταιρεία αθλητικών ειδών Zakcret – Τα νέα καταστήματα

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψηλά θέτει τον πήχη της ανάπτυξης η εταιρεία αθλητικών ειδών Zakcret – Τα νέα καταστήματα
Στην αύξηση πωλήσεων ποντάρει η ελληνική εταιρεία σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά. Η επέκταση του δικτύου και τα επόμενα βήματα.

Η ανάπτυξη των πωλήσεων σε νέες αγορές αποτελεί τη βασική στόχευση για το 2023 για τη Zakcret, την ελληνική εταιρεία με σημαντική παρουσία στον κλάδο της λιανικής πώλησης αθλητικών και sportswear ειδών.

Μέσα σε μια άκρως ανταγωνιστική αγορά, όπως εκείνη της αθλητικής ένδυσης και υπόδησης, η εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Χαϊκάλη θέτει ψηλά τον πήχη της ανάπτυξης, προσδοκώντας σε ανοδική πορεία για φέτος. Ποντάροντας στην παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών και με την ίδρυση νέων υποκαταστημάτων σε όλη την επικράτεια, η εταιρεία καταγράφει ήδη αύξηση του κύκλου εργασιών το 2023. Η αύξηση αυτή, σε συνδυασμό με τη συνετή πολιτική που ασκείται στο μέτωπο των δαπανών, αναμένεται να οδηγήσουν, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, σε αύξηση του καθαρού αποτελέσματος και σε βελτίωση των οικονομικών δεικτών και του EBITDA.

Αύξηση 12,68% στις πωλήσεις το 2022

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας που καταχωρήθηκαν τα τελευταία 24ωρα στο ΓΕΜΗ, το 2022 οι καθαρές πωλήσεις ανήλθε σε 43,57 εκατ. ευρώ έναντι 38,66 εκατ. ευρώ το 2021, καταγράφοντας μια αύξηση της τάξης του 12,68%, η οποία αποδίδεται στην αναπτυξιακή πολιτική που ακολούθησε η Zakcret.

Τα μικτά αποτελέσματα ανήλθαν σε 18,54 εκατ. ευρώ έναντι 17,63 εκατ. ευρώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση, αυξημένα κατά 5,16% λόγω στοχευμένων ενεργειών μείωσης κόστους και οικονομιών κλίμακας, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της εταιρείας διαμορφωθήκαν σε 1,5 εκατ. ευρώ από 5,21 εκατ. ευρώ το 2021.

Το 2022 τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στο ποσό των 3,1 εκατ. ευρώ με κεφάλαιο εταιρείας ύψους 518.976 ευρώ, ενώ στην αμέσως προηγούμενη χρήση τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε 4,12 εκατ. ευρώ με το κεφάλαιο της εταιρείας να ανέρχεται σε 518.976 ευρώ.

Κατάστημα Zakcret Νέα Σμύρνη | Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 2

Τα σημαντικότερα κονδύλια των λειτουργικών εξόδων αφορούν σε διάφορα λειτουργικά έξοδα ύψους 10,23 εκατ. ευρώ.

Το 2022 στην εταιρεία απασχολήθηκαν κατά μέσο όρο 419 εργαζόμενοι έναντι 341 εργαζομένων που απασχολήθηκαν στη χρήση του 2021. Η αξιολόγηση του προσωπικού γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από τους διευθυντές των επιμέρους τμημάτων, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημερώνουν τη διοίκηση προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες αυξήσεις των μισθών και οι μετακινήσεις υπαλλήλων.

Τα νέα καταστήματα

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην οικονομική έκθεση της Zakcret, κατά τη διάρκεια του 2023 άνοιξαν έξι νέα καταστήματα σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Ειδικότερα, τη φετινή χρονιά λειτούργησαν νέα καταστήματα σε Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Λαμία, καθώς και στην Καλλιθέα και τον Άλιμο στην Αττική.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Συνολικά 48 χρόνια επιχειρηματικής διαδρομής στον κλάδο του λιανικού εμπορίου μετρά η Zakcret.

Ήταν το 1975 όταν το πρώτο φυσικό κατάστημα αθλητικών ειδών με την επωνυμία ZAK-CRET άνοιξε τις πύλες του στο Γαλάτσι στη Λεωφόρο Βεΐκου, ακολουθώντας το χαρακτηριστικό στιλιστικό trend των ‘70s που συνδύαζε το τζιν με το σακάκι.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1977, το Γαλάτσι «υποδέχεται» το δεύτερο κατάστημα, που μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια της περιοχής, με αθλητικά είδη για όλη την οικογένεια.

Τα χρόνια περνούν και το 1995 η εταιρεία «γιορτάζει» μια εικοσαετία στον χώρο του λιανεμπορίου, διαγράφοντας μια σταθερή επιχειρηματική πορεία, με τη δημιουργία τεσσάρων φυσικών καταστημάτων. Μόλις τρία χρόνια μετά, το 1998, τα ΖΑΚ-CRET αλλάζουν λογότυπο και μετονομάζονται σε ZAKCRET Sports, ενώ το 2006 και με το «βλέμμα» στραμμένο στο μέλλον, η εταιρεία αποφασίζει να λανσάρει το δικό της Private Label ενδυμάτων. Το 2007 δύο νέα καταστήματα είναι διαθέσιμα στο καταναλωτικό κοινό, στο Περιστέρι και στο Χαλάνδρι.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ZAKCRET SPORTS - ΑΙΓΑΛΕΩ | ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 234 - Zakcret.gr

Το 2008 τα ZAKCRET Sports αλλάζουν ξανά, φέροντας το νέο τους και παρόν λογότυπο, με μοντέρνο και αθλητικό χαρακτήρα, ενώ την ίδια χρονιά δημιουργείται ο ιστότοπος zakcret.gr. Το μεγάλο e-shop της εταιρείας «ανεβαίνει» online και προσφέρει γρήγορες και εύκολες λύσεις σε όποιον θέλει να κάνει τις αγορές του μέσω διαδικτύου.

Το διάστημα 2009-2013 τέσσερα φυσικά καταστήματα προστίθενται στο δίκτυο των ZAKCRET Sports και δη στο Πικέρμι, τον Κορυδαλλό, τη Νέα Ιωνία και το Αιγάλεω.

Το 2013 η εταιρεία χαράζει νέα στρατηγική από τα νέα κεντρικά της γραφεία στα Σπάτα, ενώ το 2015 αποκτά φυσική παρουσία στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Ακριβώς 30 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η εταιρεία ανοίγει τις πόρτες της στους κατοίκους του Πειραιά, με ένα κατάστημα τριών ορόφων και μεγέθους 1.700 τ.μ. Ένα χρόνο αργότερα ανοίγει το πρώτο Flagship Store της εταιρείας στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας.

Το 2017 δύο νέα Private Labels λανσάρονται από την εταιρεία ., με σκοπό να καλύψουν διάφορες ανάγκες της αγοράς. Το DISTRICT75 αποτελεί ένα brand με sportswear και casual στιλιστικές επιλογές για τον άνδρα, τη γυναίκα και το παιδί, ενώ το VENIMO καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες κάθε αθλητή, ομάδας και συλλογών/σωματείων, με την εξειδικευμένη σειρά sports υποδημάτων, ενδυμάτων και αξεσουάρ.

Τη διετία 2017-2018 ανοίγουν νέα καταστήματα σε Άλιμο, Νέα Σμύρνη και στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα η εταιρεία αποφασίζει την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον χώρο της sneaker culture, με το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος, με την επωνυμία SNEAKER CAGE, στο Χαλάνδρι. Παράλληλα, λανσάρεται και το e-shop με το όνομα sneakercage.gr, ενώ ταυτόχρονα, δημιουργείται το OUTLET CENTER, το μεγαλύτερο αθλητικό κατάστημα outlet στην Αττική, με δύο τεράστια κτήρια συνολικού μεγέθους 2.000 τ.μ. στο Περιστέρι και το Γαλάτσι και με διαδικτυακή παρουσία στο outletcenter.gr.

Από το 2019 μέχρι και σήμερα η εταιρεία συνεχίζει την επέκταση του δικτύου της, αριθμώντας το 2023 συνολικά 35 φυσικά καταστήματα αθλητικών ειδών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σιδηρόδρομος: Έρχονται... πιο κοντά ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ; - Σενάριο (πιθανής) «ομογενοποίησης» αντί διαχωρισμού

Αεροδρόμια: Η υβριδική παραχώρηση και το timing για τα 22 περιφερειακά – Το «ρεκόρ» της Καλαμάτας και ο στόχος

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Επενδύσεις 300 + 200 εκατ. ευρώ με το βλέμμα στην ενέργεια και την πράσινη μετάβαση

gazzetta
gazzetta reader insider insider